KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Przepisy

Lubimy słodkości. Lubimy się nimi delektować, lubimy je piec, dekorować i dzielić się nimi z naszymi bliskimi. Dlatego na stronie naszego sklepu stworzyliśmy tę zakładkę. Chcemy dzielić się z Wami naszymi przepisami. Czasami to nasze autorskie przepisy, czasami inspirowane przepisami z Waszych blogów. Zdarza się, że końcowy efekt wizualny daleki będzie od doskonałości, ale nie jesteśmy zawodowymi cukiernikami. Niemniej zapewniamy, że przygotowane przez nas desery są smaczne i sprawdzone przez bardzo wybrednych łasuchów.
Makaron po chłopsku

Makaron po chłopsku

Makaron po chłopsku to świetne danie obiadowe, które jest smaczne, proste i szybkie. To także danie sycące, kolorowe i pełne smaków. Jest tu dobra kiełbasa i sporo warzyw. Zielone brokuły, zdrowy kalafior, kolorowe papryki i zaostrzająca smak czerwona cebula. Wszystkie te składniki idealnie komponują się z sosem pomidorowym, tworząc pyszne danie w sam raz na obiad. Makaron po chłopsku to propozycja obiadowa, która świetnie sprawdzi się w chłodniejsze dni.

Zupa grzybowa ze szpinakiem

Zupa grzybowa ze szpinakiem

To prosty i sprawdzony przepis na aromatyczną i sycącą zupę grzybową. Oprócz grzybów smacznym dodatkiem są świeże liście szpinaku oraz inne warzywa jak ziemniaki, cebula i marchewka. Wszystkie składniki są ugotowane w bulionie mięsnym. Zupa grzybowa ze szpinakiem to danie w sam raz na jesień. Można podać ją na rodzinnym obiedzie. Goście na pewno będą zaskoczeni delikatnym smakiem zupy grzybowej ze szpinakiem :)

Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia w zalewie musztardowej to pyszna przekąska, dodatek do obiadu czy sałatki. Przepis na cukinię w musztardzie jest prosty i dość szybki. Zalewa musztardowa z przyprawami idealnie współgra z paskami cukinii, które przechodzą smakami dwóch musztard. W zalewie znajdują się też ziarenka ziela angielskiego, kolorowego pieprzu i liście laurowe.

Jagielnik z jabłkami

Jagielnik z jabłkami

Jagielnik z jabłkami to wyjątkowe i smakowite ciasto, które nie zawiera glutenu, a w jego składzie nie ma ani grama białego cukru i ani jednego jajka. Spód tego ciasta zrobiony jest z kaszy jaglanej. Pokrojone w cienkie plasterki jabłka z odrobiną cynamonu i cukru trzcinowego smakują przepysznie. Przepis na jagielnik z jabłkami jest sprawdzony i prosty, a efekt końcowy smakowity.

Owocowy słoik na śniadanie

Owocowy słoik na śniadanie

W tym owocowym słoiku znajduje się mleczko kokosowe, które wraz z nasionami chia tworzy pyszny duet. Kiwi, banany i czerwone pestki granatu pasują tu idealnie. Uczucie sytości zapewnią płatki orkiszowe, a odrobinę słodyczy doda syrop z agawy. Takie owocowe śniadanie w słoiku to pomysłowe i niebanalne danie w sam raz na rozpoczęcie dnia. Przepis na owocowy słoik na śniadanie jest prosty i szybki, więc taki posiłek sprawdzi się nawet w ciągu zwykłego tygodnia.

Pieczony kalafior pod pomidorami

Pieczony kalafior pod pomidorami

W tym przepisie pomidory połączyły się z kalafiorem i powstało danie zdrowe i kolorowe. A do tego przepis na pieczonego kalafiora pod pomidorami jest prosty, szybki i niedrogi. Charakteru dodaje ser żółty oraz suszony czosnek. Pieczony kalafior pod pomidorami będzie pysznym dodatkiem do dania głównego ze sztuką mięsa w roli głównej. Do tego ulubiona surówka i domowy obiad jest gotowy. Pieczony kalafior pod pomidorami sprawdzi się w pudełku jako danie na wynos. Jest równie dobry na ciepło jak i na zimno


Pasta kanapkowa z kurek i jajek

Pasta kanapkowa z kurek i jajek

Przepis na pyszną pastę kanapkową z kurek i jajek jest wyjątkowy. Oprócz tych dwóch najważniejszych składników, w tej paście znalazła się także cebula. Kompozycję kurek, jajek i cebuli uzupełniają przyprawy. Obowiązkowa sól, aromatyczny świeżo mielony pieprz oraz gałka muszkatołowa podkręcają smak pasty. Pasta kanapkowa z kurek i jajek to pomysł na jesienne śniadanie. Podana ze świeżym i jeszcze chrupiącym pieczywem to prawdziwe śniadanie mistrzów.


Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie

Słoiczki z grzybami marynowanymi w occie to jedne z najlepszych przetworów, które można zrobić jesienią. Grzyby marynowane w occie są pyszne i świetnie pasują do jesiennych i zimowych dań. Przepis na grzyby marynowane w occie jest łatwy. Właśnie teraz sezon grzybowy jest w pełni, więc bez problemu można kupić je na bazarze.

Zielony sernik ze szpinakiem bez pieczenia

Zielony sernik ze szpinakiem bez pieczenia

Szpinak kojarzy się głownie z daniami wytrawnymi, choć ostatnio, podobnie jak jego warzywni koledzy: burak i marchewka, robi karierę w deserach. Sernik ze szpinakiem ma intensywnie zielony kolor, przypomina leśny mech i bardzo ciekawie prezentuje się na stole. To doskonały sposób na przemycenie witamin dzieciom-niejadkom, bo sernik jest pyszny i wcale nie smakuje szpinakiem. Przepis jest bardzo prosty i poradzą z nim sobie nawet mało doświadczeni, domorośli kucharze.

Makaroniki z kremem borówkowym

Makaroniki z kremem borówkowym

Makaroniki to przekładane kremem bardzo słodkie migdałowe ciasteczka. Pochodzą z Francji i Włoch i w tych krajach są najbardziej znane. Makaroniki można też przygotować w domu. Do upieczenia kolorowych makaroników z kremem nie potrzeba wielu składników. Wystarczy bardzo sztywno ubić białka. Z dodatkiem kropli barwnika spożywczego powstaną makaroniki w bajecznych kolorach.

Kurki kiszone w solance

Kurki kiszone w solance

Kurki kiszone w solance są wyjątkowo delikatne i bardzo smaczne. Można je podać do obiadu lub użyć jako składnika zdrowej sałatki. Dobrze komponują się w zupach. Są ciekawym dodatkiem do kanapek. Przepis na kurki kiszone w solance jest prosty i sprawdzony. Składniki na kurki kiszone w solance są dostępne bez żadnych problemów, zwłaszcza teraz, kiedy grzybów na straganach jest pod dostatkiem.

Domowy biały ser z czosnkiem

Domowy biały ser z czosnkiem

Domowy biały ser z czosnkiem podany z kromką świeżego i chrupiącego chleba jest jak wspomnienie wakacji na wsi. Takie śniadanie będzie pełne białka i wielu cennych składników odżywczych. Dodatkowo, czosnek poprawi naszą odporność. Zrobienie własnego sera w domu to ogromna frajda i przy okazji, stuprocentowa pewność, że "wiemy co jemy" .

Sałatka z ogórków do słoika

Sałatka z ogórków do słoika

Sałatka z ogórków ze słoika to samo zdrowie. Przygotowując ją w domu, nie będzie zawierać żadnych chemicznych dodatków ani konserwantów. Tej sałatce z ogórków towarzyszą także inne warzywa - żółta papryka i cebula. Jest to bardzo dobre połączenie warzyw z oryginalną zalewą z dodatkiem kurkumy. Przepis na sałatkę z ogórków do słoika jest łatwy, a składniki łatwo dostępne. Sałatkę z ogórków do słoika robi się szybko. Sałatka z ogórków to smaczny dodatek do obiadu, zwłaszcza do dań mięsnych.

Letnia sałatka z arbuzem, pomarańczą i fetą

Letnia sałatka z arbuzem, pomarańczą i fetą

W gorące dni najbardziej smakują lekkie dania. Dobrym rozwiązaniem są sałatki. To proste i szybkie potrawy, które można zjeść na obiad. Taką propozycją jest ta letnia sałatka z arbuzem, pomarańczą i fetą. To danie pysznie, zdrowe oraz fit. Czerwony arbuz idealnie łączy się z soczystą pomarańczą. Super uzupełnieniem są krążki czerwonej cebuli. Dodatkowego smaku i świeżości dodaje tej letniej sałatce czerwony pieprz i listki kolendry. Letnia sałatka z arbuzem, pomarańczą i fetą może być smacznym daniem na obiad lub drugim śniadaniem zapakowanym do pudełka. Przygotowanie letniej sałatki z arbuzem, pomarańczą i fetą jest szybkie, proste, a wszystkie składniki naturalne, pełne witamin i mikroelementów.

Pierogi z kurkami i fetą

Pierogi z kurkami i fetą

Do grona przepisów na pierogi właśnie dołączył kolejny. To sprawdzony przepis na pyszne pierogi z kurkami. Jest to danie sezonowe, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Można przygotować je także poza sezonem i użyć mrożonych kurek. Efekt końcowy będzie równie smaczny. Pyszne, elastyczne ciasto jest sekretem tych niesamowitych pierogów z kurkami. farsz z kurek wzbogacony jest o słoną fetę, a dzięki temu pierogi zyskują bardzo ciekawy smak. Pierogi z kurkami i fetą to pomysł na oryginalny i niebanalny obiad. Najlepiej smakują od razu po ugotowaniu, ale będą smaczne podgrzane na maśle na patelni.

Placki z cukinii z ziołami

Placki z cukinii z ziołami

Te niezwykle smaczne placki z cukinii to tylko kilkanaście minut pracy. Przepis na placki z cukinii jest łatwy, szybki, a do tego niedrogi. W czasie smażenia placki nie nasiąkają olejem. Nie przywierają do patelni i nie przypalają się. Placki z cukinii są chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku. Są po prostu takie, jakie perfekcyjne placki powinny być. Do tego placki z cukinii mają cudowna aromatyczną ziołową nutę. To zasługa szczypiorku, natki i koperku. Najlepiej placki z cukinii z ziołami smakują z sosami - pomidorowym, grzybowym czy gulaszowym.

Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym

Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym

Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym to super dodatek do obiadu. Jest kolorowa i po prostu bardzo dobra. Składa się tylko z trzech warzyw i smacznego sosu jogurtowego. To idealna kompozycja warzyw, która zawiera mnóstwo witamin i mikroelementów, które są niezbędne do prawidłowej pracy całego organizmu. Taką surówką z czerownej kapusty można urozmaicić tradycyjny obiad i przygotować ją nawet w ciągu zwykłego tygodnia. Zrobienie jej zajmuje niewiele czasu, a efekt zarówno wizualny jak i smakowy jest bardzo, bardzo smaczny.

Konfitura z borówek z waniliową nutą

Konfitura z borówek z waniliową nutą

Przepis na tę konfiturę z borówek z waniliową nutą jest bardzo prosty, a efekt końcowy wyjątkowo smaczny. Wystarczą tylko cztery składniki, aby przygotować taką pyszną konfiturę z borówek. Nie trzeba też poświęcać wiele czasu w kuchni. Dodatkowego aromatu nadaje pasta waniliowa. Ta konfitura z borówek z waniliową nutą to świetny dodatek do chleba. Można podawać ją na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się z domowymi naleśnikami lub jako nadzienie do pierogów. Konfitura z borówek może także być bardzo smacznym dodatkiem do różnych ciast. Konfitura z borówek z waniliową nutą smaki lata, które można poczuć w zimie.

Makaron z cukinii w sosie pomidorowym

Makaron z cukinii w sosie pomidorowym

Makaron z cukinii w sosie pomidorowym to pyszne danie idealne na obiad. Makaron z cukinii jest lekki, aromatyczny i zdrowy. Ten przepis na pewno przypadnie Ci do smaku :) Makaron z cukinii w sosie pomidorowym to obiad idealny w gorący dzień :) Cukinia świetnie sprawdza się w wielu potrawach. To także warzywo, z którego można zrobić pyszny makaron bez mąki. Ten makaron jest bardzo lekki i wyjątkowo smaczny. Z dodatkiem sosu pomidorowego z czosnkiem, bazylią i oregano to danie fit, które spokojnie mogą wprowadzić do diety osoby przebywające na diecie odchudzającej. Makaron z cukinii w sosie pomidorowym zawiera dobre tłuszcze i mnóstwo witamin. To danie zachwyci także wegetarian, ponieważ nie zawiera mięsa.

Lody mango lassi

Lody mango lassi

Niesamowite lody mango lassi to super pyszny deser. Jest orzeźwiający, lekki i efektowny w pięknym słonecznym kolorze. Mango lassi to popularny w Indiach napój przygotowywany z mango i jogurtu naturalnego. Mango lassi gasi pragnienie i orzeźwia w upalne dni, a także pobudza ciało i umysł. Ten napój jest również bogaty w witaminy i składniki odżywcze, które zregenerują organizm w czasie upalnych dni. Przepis na lody mango lassi jest bardzo prosty. Potrzebne są tylko trzy składniki, które należy zmiksować, a następnie zamrozić. Kulki lodów mango lassi najładniej wyglądają udekorowane kolorową posypką i świeżymi listkami mięty. Pyszny deser jest gotowy do jedzenia na drugi dzień. Lody mango lassi to efektowny deser, który ucieszy oko i podbije kubki smakowe.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka