KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Przepisy

Tylka 1M - otwarta gwiazda

Tylka 1M - otwarta gwiazda

Tylkia 1M marki Wilton to jedna z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych tylek. To obowiązkowy element w arsenału każdej tortownicy i cukiernicy. Pozwala tworzyć rozety, spirale, gwiazdkowe wypełnienia i drobne kwiatki. Niezastąpiona przy dekorowaniu babeczek - pozwala na stworzenie charakterystycznej, skręconej spirali.

Bułeczki bawarskie czyli precelkowe

Bułeczki bawarskie czyli precelkowe

Któż nie lubi bułeczek bawarskich? Mięsistych w środku, z lekko słoną, złocistą skórką. Możne je zjadać tak po prostu, bez masła, bez dodatków. Jeszcze gorące. Przepis Kasi, podpatrzyliśmy na jej blogu "Zjedzone. Zapisane". Uwielbiamy je.

Mufiny czekoladowo-orzechowe

Mufiny czekoladowo-orzechowe

Orzechy laskowe i czekolada to doskonała para. Wiedzą to wielbiciele czekolady z orzechami, pralinek Ferrero Rocher. Nasze muffinki tak właśnie smakują. Orzechami laskowymi i czekoladą. Dodaliśmy nieco pikanterii w postaci orzechowego likieru, więc jest to deser dla dorosłych.

Babeczki red velvet

Babeczki red velvet

Red velvet cupcake to ulubiona babeczka klientów Crumbs&Doilies w londyńskim Soho, które prowadzi moja babeczkowa guru, Cupcake Jemma, czyli Jemma Wilson. Nie wytrzymałam z ciekawości – upiekłam. Babeczka smakuje, tak jak brzmi. Jest delikatnie czekoladowa, o aksamitnej konsystencji, lekko wilgotna. Idealne ciasteczko na Walentynki.

Niezbędnik Torciary

Niezbędnik Torciary

Kim jest torciara i czym się zajmuje? Torciara to ulubiona klientka naszego sklepu. Uwielbia piec i dekorować torty. Lubi to robić, bo lubi widzieć radość bliskich na widok jej dzieła. I najbardziej ją cieszy, gdy dzieło znika z patery do ostatniego okruszka. AleDobre.pl pomaga Torciarom tworzyć swoje piękne dzieła. Mamy w swojej ofercie całą masę pomocy i dodatków, bez których zrobienie takich cudeniek jest wręcz niemożliwe.

Ranty do pieczenia tortów

Ranty do pieczenia tortów

Dorosiowe ranty do pieczenia tortów to marka stworzona przez Marlenę i Marcina Dorosiów, małżeństwo którego pasją jest pieczenie ciast i tortów. Kto lepiej zrozumie domowego cukiernika, niż inny cukiernik? Wiedza i doświadczenie zdobyte w pracowni rzemieślniczej pozwoliły na stworzenie unikatowego na polskim rynku produktu.

Białe muffinki choinki

Białe muffinki choinki

Czekoladowe muffinki z białym kremem Milky Way, udekorowane kolorowymi M&M'sami. Które dziecko oprze się takim nagromadzeniem słodkości? W końcu święta są...

Piernikowy Rudolf

Piernikowy Rudolf

To są bardzo świąteczne muffinki. Nie dość, że wyglądają jak małe renifery Rudolfy, to smakują jak świąteczne pierniki. Pierniki z ciemną czekoladą, mielonymi orzechami i konfiturą malinową. Idealne na świąteczny stół.

Krem maślany z truskawkami

Krem maślany z truskawkami

Kem maślany ma niezaprzeczalną zaletę – jest doskonały do skomplikowanych dekoracji na tortach i babeczkach. Ma swoich zwolenników, ale nie wszyscy lubią ten tłusto-mdły smak. Na szczęście są różne sprytne sposoby by uszlachetnić ten smak.

Czekoladowe muffinki Jemmy Wilson

Czekoladowe muffinki Jemmy Wilson

Są bardzo czekoladowe. Są idealnie wilgotne. Są bardzo proste do zrobienia – wychodzą zawsze. I smakują cudownie. Chce się je zjeść prosto z formy. I nie trzeba ich nawet dekorować żadnym kremem. Ale jeśli mamy ochotę, będzie pasował niemal każdy.

Rudolf, który smakuje Nutellą

Rudolf, który smakuje Nutellą

Niech rzuci kamieniem ten, kto nie lubi Nutelli. Wiemy, że to zło, ale przecież takich muffinek nie jadamy na co dzień. Ciasto orzechowo-kakaowe z kremem na bazie z Nutelli - czy to nie brzmi niebiańsko? Przecież święta są…

Torcik makowo-marcepanowy

Torcik makowo-marcepanowy

Niebiańsko pyszne i bardzo świąteczne ciasto makowo-marcepanowe. Bo mak i marcepan doskonale się komponują . Likier amaretto jeszcze bardziej podkreśla ten wyśmienity duet. Pięknie udekorowane zasługuje na miano torcika, który ozdobi świąteczny stół.

Muffinki - choinki

Muffinki - choinki

Te muffinki są wyjątkowo świąteczne. Po pierwsze wyglądają jak udekorowane mini-choineczki. A po drugie smakują bardzo świątecznie, czyli makowo-migdałowo, co według mnie jest doskonałym połączeniem smakowym. Upieczone są z mąki makowej i udekorowane kremem mascarpone o smaku migdałowym.

Muffinki makowe z kremem cytrynowym

Muffinki makowe z kremem cytrynowym

Muffinki makowe są zrobione nie z maku, a z mąki makowej. Są pyszne, puszyste, nie tak ciężkie i zwarte, jak klasyczne ciasta z makiem. Idealnie komponują się z kremem cytrynowym. A przy okazji nie zawierają glutenu.

Muffiny o smaku chałwy

Muffiny o smaku chałwy

Te muffiny zrobione są z mąki sezamowej. Wyszły tak pyszne, delikatne i puszyste, że szkoda je było dekorować kremem, aby nie zdominować delikatnego, chałwowego smaku. Właściwe nie było co dekorować, bo połowa muffinek zniknęła natychmiast prosto z formy, gdy ledwo przestygły.

Ciasto a nawet torcik dyniowy

Ciasto a nawet torcik dyniowy

Dynia sama w sobie nie ma wybitnego smaku. Ale w towarzystwie korzennych przypraw i mąki migdałowej zamienia się cudownie wilgotne i delikatne ciasto, które idealnie komponuje się z kremem mascarpone. Koniecznie z pastą z wanilii z Madagaskaru.

Muffiny orzechowe

Muffiny orzechowe

Odrobina dekadencji na długie, jesienne wieczory, czyli pyszne muffinki orzechowe. Żeby podkreślić ich muffinkową dekadenckość, do kremu, również orzechowego, dodałam nieco Soplicy orzechowej. Nie jest to konieczny dodatek, ale odrobina smaku i procentów o tej porze roku jest bardzo pożądana.

Ganache z ciemnej czekolady

Ganache z ciemnej czekolady

Ganache to mój ulubiony krem do zdobienia muffinek. Po pierwsze, jestem wielbicielem czekolady i według mnie, czekoladowe desery są najlepsze na świecie. Po drugie, takie róże z czekoladowego ganache są piękne i dobrze trzymają kształt. A po trzecie, ganache czekoladowy jest łatwy do przygotowania.

Muffiny dyniowe

Muffiny dyniowe

Sezon na dynie w pełni. A dynia to bardzo wszechstronne warzywo. Nie dość że zdrowa i pełna witamin i minerałów, to można z niej zrobić tyle pysznych potraw: zupy, placki, zapiekanki, ciasta, ciasteczka, a nawet muffinki.

Cytrynowe ciasteczka bezglutenowe

Cytrynowe ciasteczka bezglutenowe

Są pyszne, są delikatne, są kruche. Idealne do jesienno-zimowej herbaty. Swą wyjątkową kruchość zawdzięczają mące kukurydzianej. Zrobiliśmy je według przepisu Olgi Smile , choć nie do końca trzymaliśmy się przepisu i właściwych proporcji. Nasze wyszły pyszne. Olga też lubi swoje.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka