Przepisy
Bardzo prosty i bardzo pyszny krem maślany o smaku karmelowym. Zawsze wychodzi i zawsze jest pyszny.
Lemon curd to aksamitny, kremowy i bardzo cytrynowy krem zrobiony z cytryn, jajek i masła. Jest niezbędnym składnikiem cytrynowej tarty, ale doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów, babeczek, lub kremu, którym udekorujemy tort. Jest pyszny wyjadany po prostu łyżeczką.
Coś dla dla wielbicieli czekoladek After Eight: muffiny czekoladowo-miętowe. Aksamitne ciasto o smaku ciemnej czekolady przełamane orzeźwiającym kremem mascarpone o smaku mięty.
Zapraszamy do zabawy w dekorowanie metodą Wilton
Możesz otrzymać od nas dowolny kurs dekorowania metodą Wilton wybrany z naszej jesiennej oferty. Wystarczy, że w okresie od 5 do 31 sierpnia kupisz w naszym sklepie dowolny produkt marki Wilton, w trakcie realizacji płatności w komentarzu napiszesz: „Dlaczego chcesz ukończyć wybrany kurs”. My wybierzemy i nagrodzimy kursem najciekawszą odpowiedź.
Pascha to tradycyjny deser serwowany w czasie Paschy czyli prawosławnej Wielkanocy na kresach wschodnich, na Litwie, w Rosji i nawet w Finlandii. Robi się go z twarogu, jajek i śmietany, więc kto lubi sernik, pokocha paschę. Jest kremowa, aksamitna, wypełniona bakaliami. Pyszna i bardzo kaloryczna, ale przecież są święta.
Mazurek migdałowy z kajmakiem z mleka kokosowego
To nasz mazurek z poprzednich świąt w nieco innej odsłonie - ozdobiony czekoladą. Jest bezglutenowy, bo migdałowy spód jest bardziej kruchy. I bez laktozy bo kajmak z mleka kokosowego jest delikatniejszy. Naszym skromnym zdaniem dużo pyszniejszy niż tradycyjny.
Makaron ze świeżym szpinakiem i pomidorkami
Bardzo proste, niezwykle szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne danie. Dawka energii i witamin, których tak potrzebujemy na wiosnę. Idealne szybki lunch.
Bardzo świąteczne muffiny makowe
Bardzo świąteczne muffinki makowe z kremem cytrynowym. Ciasto makowe i krem cytrynowy to moim zdaniem idealne połączenie. I będą się pięknie prezentować na świątecznym stole.
Bardzo czekoladowe muffiny z kremem... miętowym. Dla wielbicieli czekoladek After Eight. Oczywiście aromat miętowy można zastąpić migdałowym lubi waniliowym, jeśli bardzo nie lubimy mięty z czekoladą. Ja uważam, że to doskonałe i bardzo odświęne połączenie.
Świąteczne choinki brownie udekorowane waniliowym kremem maślanym na bezie szwajcarskiej i kolorową posypką. Proste do wykonania, bardzo pyszne i jeszcze bardziej świąteczne. Intensywny smak czekolady doskonale komponuje się z delikatnym waniliowym kremem.
Co tu dużo pisać? Moim zdaniem jest o niebo smaczniejsze niż klasyczne. Jest bardzo czekoladowe, ma kremowo-aksamitną konsystencję i jest wilgotne, właśnie takie jak powinno być brownie. A to wszystko dzięki paru sprytnym, wegańskim trikom.
Jest czekoladowy. Jest wegański. Jest pyszny. Podeszłam do tematu z lekkim niedowierzaniem, ale efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Musicie spróbować.
Skoro są muffiny red velvet, muszą być też muffiny black velvet. Tym razem czerń pochodzi tylko i wyłącznie z czarnego kakao. Są pyszne. Delikatnie czekoladowe, lekko wilgotne, aksamitne w konsystencji. Sami spróbujcie
Jabłka, cynamon i orzechy włoskie to bardzo pyszne zestawienie. Zatem muffinki-szarlotki, na mące z orzechów włoskich, pachnące cynamonem, idealne na jesień. Najlepsze będą z szarych renet.
Risotto lubi sezonowe frykasy takie jak szparagi lub świeże leśne grzyby. Bo ryż jest neutralny w smaku i doskonale przejmuje inne smaki. Mamy sezon na grzybobranie, więc wrzucamy do ryżu grzyby. Takie prosto z lasu. Zaufajcie nam, będzie pysznie.
Mus z białej czekolady z malinami
Mus z białej czekolady z malinami. Czyż to nie brzmi jak poezja? Maliny są lekko kwaskowe, czekolada słodka co czyni ten duet wyśmienitym. Ten deser uwiedzie najbardziej wymagającego łasucha.
Najmniejszy torcik z Dorosiowej Kolekcji
Torcik dla dwóch łasuchów albo czterech smakoszy. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by w smutniejszy dzień samemu spałaszować cały torcik. Jest pyszny, a całą urodę i smak zawdzięcza świeżym, sezonowym owocom.
Zakwas żytni to nic trudnego. Wystarczy zalać wodą żytnią mąkę, dokarmiać każdego dnia, być cierpliwym i nie przejmować się, gdy coś idzie nie tak. Chleb na zakwasie jest zdrowszy i dłużej zachowuje świeżość. Moim zdaniem jest o niebo smaczniejszy niż chleb na drożdżach.
Nie nakłaniamy do totalnego przejścia na weganizm, ale wegańskie przepisy to pyszne urozmaicenie naszej codziennej kuchni. Właściwie trudno nam się zdecydować czy to chleb czy keks. Ale jest pyszny. Idealny z masłem wegańskim i dżemem. Albo masłem orzechowym. Albo wegańską nutellą.
Sałatka Tabulech z kaszy jaglanej
W oryginalnym przepisie podstawą sałatki jest kasza bulgur. Ale my wolimy kaszę jaglaną, bo jest pyszna i o niebo zdrowsza. Jest bogata w minerały i witaminy, ma całkiem sporo białka, jest lekkostrawna, nie alergizuje, poprawia odporność, a ponieważ wyciąga wilgoć z organizmu, pomaga szybciej wyjść z przeziębienia.
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek