KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Przepisy

Nie jesteśmy wytrawnym cukiernikami ani torciarami, ale uczymy się na własnych błędach i nieco umiejętności już posiadamy. W związku z tym stworzyliśmy to mini kompendium wiedzy, gdzie znajdziecie podpatrzone na różnych blogach i sprawdzone przez nas patenty i cukiernicze triki. Tu również znajdziecie produkty z naszego sklepu, które zasługują na szczególną uwagę. Bo są ciekawe i oryginalne. Bo mogą być przydatne i wniosą nową jakość w Wasze domowe wypieki.
Maślany krem karmelowy

Maślany krem karmelowy

Bardzo prosty i bardzo pyszny krem maślany o smaku karmelowym. Zawsze wychodzi i zawsze jest pyszny.

Zapraszamy do zabawy w dekorowanie metodą Wilton

Zapraszamy do zabawy w dekorowanie metodą Wilton

Możesz otrzymać od nas dowolny kurs dekorowania metodą Wilton wybrany z naszej jesiennej oferty. Wystarczy, że w okresie od 5 do 31 sierpnia kupisz w naszym sklepie dowolny produkt marki Wilton, w trakcie realizacji płatności w komentarzu napiszesz: „Dlaczego chcesz ukończyć wybrany kurs”. My wybierzemy i nagrodzimy kursem najciekawszą odpowiedź.

Jak zrobić zakwas żytni

Jak zrobić zakwas żytni

Zakwas żytni to nic trudnego. Wystarczy zalać wodą żytnią mąkę, dokarmiać każdego dnia, być cierpliwym i nie przejmować się, gdy coś idzie nie tak. Chleb na zakwasie jest zdrowszy i dłużej zachowuje świeżość. Moim zdaniem jest o niebo smaczniejszy niż chleb na drożdżach.

Kasza jaglana - na odporność

Kasza jaglana - na odporność

Kasza jaglana to najzdrowsza z kasz. Jest lekkostrawna, nie uczula, nie zawiera glutenu, ma właściwości alkalizujące. I, co bardzo istotne, poprawia naszą odporność: pomaga zwalczyć przeziębienia i stany zapalne w organizmie. Ma delikatnie orzechowy smak, więc smakuje równie dobrze, i na słodko, i na słono.

Wygraj Kurs Cukierniczy Kek Couture

Wygraj Kurs Cukierniczy Kek Couture

Wygraj Kurs prowadzony przez znaną turecką szkołę cukierniczą Kek Couture. Szkoła realizuje swoje warsztaty w wielu europejskich miastach. Teraz, dzięki Marlenie i Marcinowi Dorosiów pojawią się w Polsce.

Spritz cookies czyli szpryc-ciasteczka

Spritz cookies czyli szpryc-ciasteczka

Spritz cookies to świąteczne ciasteczka maślane wyciskane specjalną szprycą, popularne w krajach skandynawskich oraz w Niemczech. Są bardzo maślane, więc pyszne a przy tym bardzo proste do wykonania. Dzięki odpowiedniej końcówce, można bez trudu wyciskać rozmaite kształty.

Jak upiec kruchą tartę?

Jak upiec kruchą tartę?

Tajemnicą kruchej tarty jest... kruche ciasto. Kruche ciasto Idealnie komponuje się z owocowym nadzieniem oraz kremem na bazie jajek i śmietanki. Dlatego wszyscy kochamy tarty, szczególnie w okresie letnim, gdy możemy ją przygotować ze świeżych owoców.

Wydruki jadalne na tort

Wydruki jadalne na tort

Czasami obrazek, który chcemy wyczarować na torcie jest zbyt trudny, by go odwzorować kremem czy lukrem. A czasami chcielibyśmy po prostu mieć realistyczne zdjęcie. Dlaczego nie? Mamy specjalną drukarkę ze spożywczymi barwnikami i robimy takie wydruki.

Z własnym kubkiem do kawiarni

Z własnym kubkiem do kawiarni

W każdej minucie na wysypiska całego świata trafia około miliona jednorazowych kubków! Nie są one ekologiczne, mimo że są papierowe. Papier, z którego zostały wykonane, nasycany jest polietylenem, dzięki czemu są wodoodporne. W ten sposób stają się bezużyteczne w procesie recyklingu.

Krem maślany na bezie szwajcarskiej z białą czekoladą

Krem maślany na bezie szwajcarskiej z białą czekoladą

Już sama nazwa powala na kolana. Wiemy, że nie każdy przepada za kremem maślanym. Wersja na bezie szwajcarskiej czyni go lżejszym i delikatniejszym w smaku, więc wyobraźcie sobie, co się stanie, gdy do tego kremu jeszcze dodamy białej czekolady?

Kto prowadzi nasze kursy pod marką Wilton?

Kto prowadzi nasze kursy pod marką Wilton?

Joanna ma niezwykły talent. Z lukru królewskiego, fondantu czy kremu maślanego potrafi tworzyć arcydzieła. Zajmuje się tym zawodowo od 5 lat. Prowadzi szkolenia z zakresu dekoracji tortów i innych słodkich wypieków nie tylko dla hobbystów. Szkoli również zawodowych cukierników.

Tylka 1M - otwarta gwiazda

Tylka 1M - otwarta gwiazda

Tylka 1 M marki Wilton to jedna z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych tylek. To obowiązkowy element w arsenału każdej tortownicy i cukiernicy. Pozwala tworzyć rozety, spirale, gwiazdkowe wypełnienia i drobne kwiatki. Niezastąpiona przy dekorowaniu babeczek - pozwala na stworzenie charakterystycznej, skręconej spirali.

Niezbędnik Torciary

Niezbędnik Torciary

Kim jest torciara i czym się zajmuje? Torciara to ulubiona klientka naszego sklepu. Uwielbia piec i dekorować torty. Lubi to robić, bo lubi widzieć radość bliskich na widok jej dzieła. I najbardziej ją cieszy, gdy dzieło znika z patery do ostatniego okruszka. AleDobre.pl pomaga Torciarom tworzyć swoje piękne dzieła. Mamy w swojej ofercie całą masę pomocy i dodatków, bez których zrobienie takich cudeniek jest wręcz niemożliwe.

Ranty do pieczenia tortów

Ranty do pieczenia tortów

Dorosiowe ranty do pieczenia tortów to marka stworzona przez Marlenę i Marcina Dorosiów, małżeństwo którego pasją jest pieczenie ciast i tortów. Kto lepiej zrozumie domowego cukiernika, niż inny cukiernik? Wiedza i doświadczenie zdobyte w pracowni rzemieślniczej pozwoliły na stworzenie unikatowego na polskim rynku produktu.

Krem maślany z truskawkami

Krem maślany z truskawkami

Kem maślany ma niezaprzeczalną zaletę – jest doskonały do skomplikowanych dekoracji na tortach i babeczkach. Ma swoich zwolenników, ale nie wszyscy lubią ten tłusto-mdły smak. Na szczęście są różne sprytne sposoby by uszlachetnić ten smak.

Ganache z ciemnej czekolady

Ganache z ciemnej czekolady

Ganache to mój ulubiony krem do zdobienia muffinek. Po pierwsze, jestem wielbicielem czekolady i według mnie, czekoladowe desery są najlepsze na świecie. Po drugie, takie róże z czekoladowego ganache są piękne i dobrze trzymają kształt. A po trzecie, ganache czekoladowy jest łatwy do przygotowania.

Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Brzmi jak skomplikowany przepis, ale jest całkiem prosty w przygotowaniu, o niebo smaczniejszy niż klasyczny krem maślany. Bo jest jedwabiście gładki, delikatniejszy w swej słodkości, i cytując Cupcake Jemmę: iście dekadencki. I co najważniejsze, konsystencja pozwala na wymyślne ozdoby.

Kasza jaglana - królowa kasz

Kasza jaglana - królowa kasz

Kasza jaglana to jedna z najzdrowszych kasz. Jest lekkostrawna, nie uczula, nie zawiera glutenu i ma właściwości alkalizujące. Poprawia naszą odporność, pomaga zwalczyć przeziębienia. Można ją jeść i na słodko, i na słono.

Mleko migdałowe

Mleko migdałowe

Mleko migdałowe jest pyszne i bardzo zdrowe. Jest bogate w witaminę E, witaminy z grupy B i PP. Zawiera też dużo białek, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Występują w nim również takie składniki mineralne, takie jak magnez, potas, fosfor, wapń, żelazo, mangan, miedź. I co najważniejsze, jest bardzo proste w przygotowaniu.

Jak zrobić domowy jogurt

Jak zrobić domowy jogurt

Domowy jogurt to nic trudnego. I mamy pewność, że zrobiony jest tylko z mleka i żywych kultur bakterii. Ale skąd wziąć te żywe kultury? Można je kupić. A można też kupić dobry jogurt, taki który ma w składzie tylko mleko i żywe kultury bakterii.

KATEGORIE

Praktyczne porady i ciekawe produkty

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka