KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Zupa grzybowa ze szpinakiem

Dodano: 2017-10-27

To prosty i sprawdzony przepis na aromatyczną i sycącą zupę grzybową. Oprócz grzybów smacznym dodatkiem są świeże liście szpinaku oraz inne warzywa jak ziemniaki, cebula i marchewka. Wszystkie składniki są ugotowane w bulionie mięsnym. Zupa grzybowa ze szpinakiem to danie w sam raz na jesień. Można podać ją na rodzinnym obiedzie. Goście na pewno będą zaskoczeni delikatnym smakiem zupy grzybowej ze szpinakiem :)

Zupa grzybowa ze szpinakiem


Czas: 60 minut | Porcje: 4-6

4 szklanki bulionu mięsnego lub warzywnego (2 marchewki, seler, por, pietruszka, sól, ziarenka pieprzu, ziele angielskie, 2 skrzydełka kurczaka, 1 udko kurczaka)
25 dag grzybów (np. podgrzybki)
25 dag ziemniaków
20 dag świeżego szpinaku
1 cebula
2 łyżki oleju
sól
świeżo mielony czarny pieprz
  1. Warzywa na bulion obrać. Mięso umyć. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Z bulionu wyjąć warzywa i mięso. Marchewkę pokroić w plasterki i włożyć z powrotem do bulionu. Mięso obrać i dodać do bulionu.
  2. Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do bulionu i gotować 10 minut.
  3. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Cebule pokroić w piórka. Szpinak umyć i osuszyć.
  4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim cebulę, aż się zeszkli. Dodać grzyby i często mieszając, smażyć 3-4 minuty.
  5. Usmażone grzyby z cebulą dodać do bulionu. Gotować ok. 20 minut.
  6. Dodać liście szpinaku. Wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
  7. Zupę podawać na gorąco z chlebem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka