KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym

Dodano: 2017-08-07

Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym to super dodatek do obiadu. Jest kolorowa i po prostu bardzo dobra. Składa się tylko z trzech warzyw i smacznego sosu jogurtowego. To idealna kompozycja warzyw, która zawiera mnóstwo witamin i mikroelementów, które są niezbędne do prawidłowej pracy całego organizmu. Taką surówką z czerownej kapusty można urozmaicić tradycyjny obiad i przygotować ją nawet w ciągu zwykłego tygodnia. Zrobienie jej zajmuje niewiele czasu, a efekt zarówno wizualny jak i smakowy jest bardzo, bardzo smaczny.

Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym

Porcje: 4-6 | Czas: ok. 15 minut

0.5 główki czerwonej kapusty
1 marchewka
1 czerwona cebula

sos
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy miodowej
1 pęczek koperku
sok z 1 cytryny
sól
świeżo mielony czarny pieprz

  1. W zakręcanym słoiczku umieścić wszystkie składniki sosu. Zakręcić go i energicznie kilka razy potrząsnąć, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
  2. Koperek posiekać.
  3. Czerwoną kapustę skroić na szatkownicy na cienkie paski. Przełożyć do miski.
  4. Marchewkę obrać i skroić na szatkownicy na cienkie plasterki. Przełożyć do miski z kapustą.
  5. Cebulę skroić na szatkownicy na cienkie krążki. Przełożyć do miski z kapustą i marchewką.
  6. Wymieszać warzywa. Skropić sokiem z cytryny.
  7. Dodać koperek i sos. Dokładnie wymieszać.
  8. Podawać jako dodatek do dania głównego.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka