KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Letnia sałatka z arbuzem, pomarańczą i fetą

Dodano: 2017-08-21

W gorące dni najbardziej smakują lekkie dania. Dobrym rozwiązaniem są sałatki. To proste i szybkie potrawy, które można zjeść na obiad. Taką propozycją jest ta letnia sałatka z arbuzem, pomarańczą i fetą. To danie pysznie, zdrowe oraz fit. Czerwony arbuz idealnie łączy się z soczystą pomarańczą. Super uzupełnieniem są krążki czerwonej cebuli. Dodatkowego smaku i świeżości dodaje tej letniej sałatce czerwony pieprz i listki kolendry. Letnia sałatka z arbuzem, pomarańczą i fetą może być smacznym daniem na obiad lub drugim śniadaniem zapakowanym do pudełka. Przygotowanie letniej sałatki z arbuzem, pomarańczą i fetą jest szybkie, proste, a wszystkie składniki naturalne, pełne witamin i mikroelementów.

Letnia sałatka z arbuzem, pomarańczą i fetą

Czas: 15 minut | Porcje: 4-6

1/2 arbuza (ok. 1,5 kg)
2 pomarańcze
1 opakowanie sera feta (ok. 150 g)
1 czerwona cebula
świeżo mielony czerwony pieprz (możesz zastąpić czarnym)
do podania świeża kolendra

  1. Arbuza obrać ze skóry. Przekroić wzdłuż na pół, następnie na plastry. Usunąć pestki.
  2. Pomarańcze umyć i obrać. Każdą cząstkę filetować, czyli usunąć wszystkie błonki i pestki.
  3. Fetę pokruszyć palcami.
  4. Cebulę pokroić w cienkie krążki.
  5. Na talerzach lub półmisku ułożyć plastry arbuza i cząstki pomarańczy. Posypać fetą i krążkami czerwonej cebuli. Doprawić świeżo mielonym czerwonym pieprzem.
  6. Podawać od razu po przygotowaniu.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka