Mąka żytnia TO TA to zdrowsza alternatywa mąk pszenicznych. Mąkę żytnią typ 720 wykorzystuje się przede wszystkim do wypieku chleba żytniego. Dodać ją można także do pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, przygotowania zakwasu na żur oraz wygniatania makaronu. Zawiera niemal wszystkie cenne pierwiastki, konieczne do właściwego funkcjonowania. Bogata w wapń, białko, fosfor, magnez, cynk, żelazo, sód, mangan oraz cenne witaminy z grupy B, D i K. Polecana przyszłym matkom ze względu na zawartość kwasu foliowego, który wspomaga rozwój układu nerwowego u noworodków. Wyróżnia się ciemniejszym kolorem i wyraźnie wyczuwalnymi drobinami.
Upieczony z tej mąki piernik zaskoczy gości niezwykłym aromatem i uzyskamy najlepszy zakwas na żur. TYP 720 wymieszany z goździkami, kardamonem i innymi składnikami stanie się idealną alternatywą wobec gotowych przypraw korzennych. Mąka żytnia nadaje się także do przygotowania chlebka skandynawskiego oraz razowych gofrów - dania uwielbianego przez łasuchów, którzy chcą pozostać fit.
Skład: Ziarno żyta
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1370 kJ wartość energetyczna: 327 kcal białko: 5,9 g błonnik: 6,4 g węglowodany: 77 g (w tym cukry: 2,5 g) tłuszcz: 1,7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g) sól: 0,01 g
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Termin przydatności:
Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Koszt dostawy obejmuje paczkę o wadze do 20 kg. Za każde kolejne 20 kg doliczamy opłatę wysokości 14 zł brutto.
Opinie o :
Mąka żytnia typ 720 1 kg - ToTa!
lodzio miodzio
p0lak87@gmail.com [2020 /8 /27 13 :28:32]
Polecam. Mąka dobrej jakości. Chlebek wyszedł pyszny.
Natisiowa [2020 /5 /26 23 :5:21]