KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Przepisy

Brokuły z marchewką i śmietaną

Brokuły z marchewką i śmietaną

Łatwa w przygotowaniu jarzynka. Dodatek curry sprawiam, iż ma niecodzienny, dalekowschodni smak.

Pizza z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Pizza z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Pizza z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi to idealne, cieniutkie ciasto, rozkosznie ciągnący się ser i aromatyczne pomidory.

Piersi z kurczaka z boczkiem, jabłkami i porem

Piersi z kurczaka z boczkiem, jabłkami i porem

Piersi kurczaka zapiekane z boczkiem, jabłkami i jarzynką z porów to wspaniała potrawa, idealna w smaku i aromacie. Prosta i szybka.

Prażuchy

Prażuchy

Prażuchy to proste, łatwe i smaczne danie. Znane w Małopolsce i Wielkopolsce, oraz na Kujawach. Zwykle podawane jako dodatek do zupy, szczególnie do kapuśniaku.

Kurczak z cytryną, cebulą, czosnkiem i oliwkami

Kurczak z cytryną, cebulą, czosnkiem i oliwkami

Żółty kurczak z cytrynami, cebulą, czosnkiem i oliwkami to aromatyczne, żółte kawałki miękkiego mięsa kurczaka, które najlepiej smakują z ryżem ugotowanym na sypko z dodatkiem rodzynek, migdałów, owoców goji i odrobiny klarowanego masła.

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-musztardowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-musztardowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-musztardowym to kolejna, bardzo ciekawa wariacja na temat tego rodzaju mięsa. Danie proste, szybkie w tworzeniu, bardzo eleganckie i wykwintne.

Pieczone mięsiwo wołowo-wieprzowe

Pieczone mięsiwo wołowo-wieprzowe

Pyszne, zdrowe mięso w słoikach. Nie ma lepszej alternatywy dla przemysłowych konserw. Bez żadnych chemicznych świństw, ulepszaczy, polepszaczy i wzmaczniaczy. Tylko odrobina saletry (ale i ją można pominąć, mięso wtedy będzie miało mniej apetyczny kolor, ale smak taki sam).
Jest pyszne, mało tłuste i otoczone delikatną galaretką. Ma delikatny czosnkowy, ale nie nachalny, aromat. Wyraźnie smakuje czarnym pieprzem, ale nie jest ostre.

Ciasto cytrynowo-waniliowe

Ciasto cytrynowo-waniliowe

Ciasto cytrynowo-waniliowe z syropem cytrynowym, inspirowane recepturą Pani Neli Rubinstein, wygląda jak zwykła, ucierana babka.

Lasagne z cukinii i mielonego mięsa

Lasagne z cukinii i mielonego mięsa

Lazania (lasagne) z cukinii i mielonego mięsa to pyszne, zdrowe danie. Zamiast makaronu - za to z cukinią. Praktycznie bez mąki, z niewielką ilością tłuszczu. Do tego z mielonego mięsa, np. drobiowego. Za to sporo w niej zdrowia i witamin.

Aromatyczna golonka

Aromatyczna golonka

Spędzisz w kuchni pół dnia, ale wierz mi - warto. Mój przepis na golonkę jest rewelacyjny!

Wieprzowina z porami i sezamem

Wieprzowina z porami i sezamem

Smażona wieprzowina, podana z porami i sezamem, zachwyca swoim eleganckim smakiem. Potrawa ta jest wytrawna, bardzo elegancka i zrobisz ją w kilka chwil.

Potrójnie mleczne meksykańskie ciasto

Potrójnie mleczne meksykańskie ciasto

Jest obłędne. Tak, nie boję się tego napisać - jest obłędne :) Na jednym kawałku się nie skończy. To takie "wszystkomające" ciasto, bo jest w nim i biszkopt i masa i dżem i mnóstwo pyszności. Do kawy, do herbaty, dla miłych i dla kochanych gości.

Chleb bananowy Marthy Stewart

Chleb bananowy Marthy Stewart

Chleb bananowy (ciasto bananowe) od Marthy Stewart to coś naprawdę wyjątkowego. Moja wersja ma jednak małe zmiany: śmietanę zamieniłem na jogurt i nie dodałem orzechów

Sałatka z makaronu i pieczonych warzyw

Sałatka z makaronu i pieczonych warzyw

Sałatka z makaronu i pieczonych warzyw idealna jest do pudełka na drugie śniadanie. Do tego jest fit - lekka, zdrowa, apetycznie kolorowa. Ma mnóstwo witamin oraz błonnika.

Smażony makaron z kurczakiem i grzybami mun

Smażony makaron z kurczakiem i grzybami mun

Błyskawiczny makaron smażony z kurczakiem i grzybami mun to danie, które zrobisz w kilka chwil.

Zupa cebulowa z koniakiem

Zupa cebulowa z koniakiem

Zupa cebulowa wcale nie pochodzi z Francji tylko z Włoch. Jej pierwowzorem jest toskańska carabaccia, gęsta zupa z cebuli, migdałów i cynamonu. Była to ulubiona zupa Leonarda da Vinci. Do Francji zupa trafiła za sprawą Katarzyny Medycejskiej, której nie smakowała kuchnia francuska i kazała sprowadzić na dwór francuski kucharzy z Toskanii. Zupa tak zasmakowała Francuzom, że przypisali sobie jej autorstwo.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka