Zupa cebulowa wcale nie pochodzi z Francji tylko z Włoch. Jej pierwowzorem jest toskańska carabaccia, gęsta zupa z cebuli, migdałów i cynamonu. Była to ulubiona zupa Leonarda da Vinci. Do Francji zupa trafiła za sprawą Katarzyny Medycejskiej, której nie smakowała kuchnia francuska i kazała sprowadzić na dwór francuski kucharzy z Toskanii. Zupa tak zasmakowała Francuzom, że przypisali sobie jej autorstwo.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek