KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Biszkopt z jabłkami

Dodano: 2017-01-19

Biszkopt z jabłkami

60 minut | porcje: tortownica o średnicy 25 cm

4 jajka
250 g cukru drobnego
250 g mąki pszennej
8 g proszku do pieczenia
45 ml oleju
30 ml wody
15 ml octu winnego
4-5 niewielkich jabłek
15 g cukru
5 g tartego cynamonu

  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Przygotuj tortownicę o średnicy 25 cm, posmaruj ją masłem i wysyp bułką tartą. Możesz też wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Obierz jabłka, pokrój je na ćwiartki, skrop sokiem z cytryny.
  3. Ubij jajka z cukrem (ok. 3 minuty), a następnie dodaj płynne składniki: olej, wodę i ocet. Lekko wymieszaj. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Ponownie wymieszaj.
  4. Przelej ciasto do tortownicy, rozłóż jabłka, posyp je cukrem i cynamonem. Ciasto wstaw na 40 minut do piekarnika (piecz do suchego patyczka). Po przestudzeniu oprósz cukrem pudrem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka