KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Brokuły z marchewką i śmietaną

Dodano: 2017-01-24

Łatwa w przygotowaniu jarzynka. Dodatek curry sprawiam, iż ma niecodzienny, dalekowschodni smak.

Brokuły z marchewką i śmietaną

20 minut | porcje: 4

średnia główka brokułów
4 średnie marchewki
mała cebula
ząbek czosnku
400 g śmietany 18% - duży kubek
20 ml sklarowanego masła
5 g curry
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
pół pęczka natki pietruszki
cukier

  1. Brokuły dokładnie umyj, podziel na małe różyczki, a grubsze części pokrój w kostkę. Gotuj 5 minut na parze lub w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Następnie je odcedź. Marchew obierz i ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Po ugotowaniu i przestudzeniu pokrój ją w plasterki. Posiekaj obraną cebulę i czosnek oraz natkę pietruszki.
  2. Na patelni rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dodaj przyprawę curry i jeszcze chwilę smaż mieszając od czasu do czasu. Dołóż na patelnię brokuły i marchew, zalej śmietaną i duś na małym ogniu, aż śmietana lekko zgęstnieje. Potrawę przypraw solą i pieprzem, posyp natką pietruszki i podawaj.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka