KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Grillowany łosoś podawany z masłem cytrynowo-pietruszkowym

Dodano: 2017-01-24

Grillowany łosoś podawany z masłem cytrynowo-pietruszkowym

30 minut | porcje: 4

4 dzwonka łososia nie grubsze niż 1,5 cm - po około 15 dag każdy
30 ml oliwy
10 ml soku z cytryny
3 g soli
1 g białego mielonego pieprzu
10 dag masła
5 g skórki z cytryny
10 -15 g bardzo drobno posiekanej natki pietruszki

  1. Umyj rybę, dokładnie osusz, spryskaj sokiem z cytryny. Odstaw na kilkanaście minut.
  2. Miękkie masło wymieszaj ze skórką z cytryny (wcześniej cytrynę bardzo dokładnie umyj i sparz), natką pietruszki i solą. Tak przygotowane masło uformuj w wałek, zawiń w ściśle w folię i włóż do zamrażarki. Dzwonka łososia wytrzyj z soku cytrynowego, osól, popieprz i posmaruj oliwą. Smaż je na silnie rozgrzanej patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony, następnie patelnię z rybą włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 3-4 minuty. Dzięki temu ryba nie będzie surowa w środku.
  3. Upieczonego łososia układaj na talerzach, na każdym połóż krążek masła. Udekoruj natką i kawałkami skórki cytrynowej.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka