KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Aromatyczna golonka

Dodano: 2017-01-23

Spędzisz w kuchni pół dnia, ale wierz mi - warto. Mój przepis na golonkę jest rewelacyjny!

Aromatyczna golonka

6 godzin | porcje: 4-6


średniej wielkości golonka (jedna na osobę)
liść laurowy
pieprz
ziele angielskie
sól
piwo
sos sojowy
mielony kminek
pieprz
sól
miód
pieprz cayenne
czosnek

  1. Umyte golonki włóż do garnka, zalej wodą, dodaj kilka liści laurowych, kilkanaście ziaren pieprzu, kilka ziaren ziela angielskiego i dużą garść soli. Postaw go na małym ogniu i gotuj co najmniej 2-3 godziny. Kiedy są już miękkie, wyjmij je z garnka i pozostaw do ostygnięcia. W tym czasie przygotuj marynatę - w misce wymieszaj piwo z sosem sojowym, dużo ilością pieprzu, kminku, łyżką stołową miodu i drobno posiekanym czosnkiem.
  2. Golonki natnij nożem w kratkę i dokładnie nacieraj marynatą. Włóż je do miski i zalej pozostałą marynatą. Odstaw na co najmniej 2 godziny.
  3. Następnie piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni na około 40 minut. W tym czasie, polewaj je kilkukrotnie piwem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka