KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Chleb bananowy Marthy Stewart

Dodano: 2017-01-19

Chleb bananowy (ciasto bananowe) od Marthy Stewart to coś naprawdę wyjątkowego. Moja wersja ma jednak małe zmiany: śmietanę zamieniłem na jogurt i nie dodałem orzechów

Chleb bananowy Marthy Stewart

80 minut | porcje: standardowa keksówka: 30 x 11 x 8 cm

120 g miękkiego masła
200 g cukru
2 jajka
250 g pszennej mąki
5 g sody
5 g soli
3 banany mocno dojrzałe (a nawet lekko przejrzałe), pogniecione
60 ml gęstego jogurtu
15 g pasty waniliowej (można zastąpić ekstraktem lub cukrem z prawdziwą wanilią)

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż keksówkę papierem do pieczenia.
  2. Ubij masło z cukrem na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, aż masa ładnie się połączy.
  3. Wymieszaj mąkę, sodę i sól. Dodaj do masy maślano-jajecznej, zmiksuj do połączenia. Dodaj zgniecione banany, jogurt i pastę waniliową. Dokładnie wymieszaj. Przełóż do keksówki i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 60-70 minut do suchego patyczka.
  4. Po wyjęciu z piekarnika odstaw w keksówce na 10 minut, a następnie wyjmij i studź na kratce.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka