KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Makaron ze świeżym szpinakiem i pomidorkami

Dodano: 2021-03-26

Bardzo proste, niezwykle szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne danie. Dawka energii i witamin, których tak potrzebujemy na wiosnę. Idealne szybki lunch.

Makaron ze świeżym szpinakiem i pomidorkami

Składniki na dwie osoby:
 
- 100 g świeżego szpinaku szklanka pomidorków koktajlowych – ok 15 szt
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- ok 50g sera pleśniowego np. Lazur lub Gorgozola sól i pieprz do smaku
  
Przygotowanie:
 
Makaron wrzucamy do osolonej i gotującej się wody. Gotujemy minutę krócej niż podaje przepis na opakowaniu na al dente.
 
Pomidorki kroimy na połówki.
 
Ząbki czosnku drobno kroimy. Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy pokrojony czosnek, chwilę podsmażamy i dorzucamy szpinak. Szpinak smażymy aż się skurczy, odparuje woda i zredukuje swoją objętość.
 
Dodajemy pomidorki, solimy, pieprzymy.
 
Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy do szpinaku i pomidorków. Mieszamy, by makaron połączył się z pozostałymi składnikami i dusimy jeszcze przez minutę.
 
Gotowy makaron ze szpinakiem i pomidorkami wykładamy na talerze. Posypujemy pokruszonym serem pleżniowym. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
 
Danie gotowe. Smacznego. Beata z AleDobre.pl
 
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka