Przepisy
Tort dla Szefa przygotowany przez zespół AleDobre.pl
Oto tort, jakim uraczyliśmy naszego szefa z okazji jego urodzin. Bazą jest biszkopt kakaowy, nasączony sokiem wiśniowym z odrobiną wiśniówki, przełożony musem wiśniowym. Tort pokryty jest czekoladowym ganache i udekorowany kremem maślanym na bezie szwajcarskiej.
Muffinki black velvet - idealne na Halloween
Jeśli są babeczki red velvet, dlaczego by nie zrobić black velvet? Różnią się tylko kolorem barwnika, natomiast wyśmienity smak i aksamitna konsystencja pozostają te same. Idealne na Halloween.
Barszcz ukraiński. Wegetariański a nawet wegański.
Barszcz ukraiński to nazwa używana w Polsce. Na Ukrainie nazywają go po prostu barszcz, w odróżnieniu od innych zup, które są tylko zupami. Barszcz to coś więcej niż zupa, to pełnowartościowy posiłek - jednogarnkowe, sycące i rozgrzewające danie, idealne na jesień.
Tajemnicą kruchej tarty jest... kruche ciasto. Kruche ciasto Idealnie komponuje się z owocowym nadzieniem oraz kremem na bazie jajek i śmietanki. Dlatego wszyscy kochamy tarty, szczególnie w okresie letnim, gdy możemy ją przygotować ze świeżych owoców.
Domowe konfitury, własnej roboty są najlepsze. Z prozaicznego powodu – wiemy z czego je robimy, czyli przede wszystkim z dojrzałych w letnim słońcu moreli z dodatkiem cukru. A nie na odwrót – ogromnej ilości cukru z dodatkiem moreli.
Czasami obrazek, który chcemy wyczarować na torcie jest zbyt trudny, by go odwzorować kremem czy lukrem. A czasami chcielibyśmy po prostu mieć realistyczne zdjęcie. Dlaczego nie? Mamy specjalną drukarkę ze spożywczymi barwnikami i robimy takie wydruki.
Babeczki red velvet – aksamitne, delikatnie czekoladowe, ozdobione dekadenckim kremem na bezie szwajcarskiej to idealny prezent dla wielbicieli słodkości. Zamiast kwiatów. Na Dzień Mamy. Na imieniny. Na urodziny. Na każde święto.
Kochamy szparagi i z utęsknieniem czekamy na sezon. Gdy się pojawią, nie możemy się nimi nasycić. Gdy się skończą znów tęsknimy za nimi przez cały rok. Z czym jeść szparagi? Polecamy klasykę gatunku czyli sos holenderski.
W każdej minucie na wysypiska całego świata trafia około miliona jednorazowych kubków! Nie są one ekologiczne, mimo że są papierowe. Papier, z którego zostały wykonane, nasycany jest polietylenem, dzięki czemu są wodoodporne. W ten sposób stają się bezużyteczne w procesie recyklingu.
Mazurek bezglutenowy i bez laktozy
Bezglutenowy i bez laktozy. Po co? Bo wtedy spód jest bardziej kruchy i bardziej wyrazisty w smaku. Bo kajmak jest delikatniejszy, a całość po prostu rozpływa się w ustach. Moim zdaniem to doskonalsza wersja klasycznego mazurka. Smakuje obłędnie.
Krem maślany na bezie szwajcarskiej z białą czekoladą
Już sama nazwa powala na kolana. Wiemy, że nie każdy przepada za kremem maślanym. Wersja na bezie szwajcarskiej czyni go lżejszym i delikatniejszym w smaku, więc wyobraźcie sobie, co się stanie, gdy do tego kremu jeszcze dodamy białej czekolady?
Kto prowadzi nasze kursy pod marką Wilton?
Joanna ma niezwykły talent. Z lukru królewskiego, fondantu czy kremu maślanego potrafi tworzyć arcydzieła. Zajmuje się tym zawodowo od 5 lat. Prowadzi szkolenia z zakresu dekoracji tortów i innych słodkich wypieków nie tylko dla hobbystów. Szkoli również zawodowych cukierników.
Tylka 1 M marki Wilton to jedna z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych tylek. To obowiązkowy element w arsenału każdej tortownicy i cukiernicy. Pozwala tworzyć rozety, spirale, gwiazdkowe wypełnienia i drobne kwiatki. Niezastąpiona przy dekorowaniu babeczek - pozwala na stworzenie charakterystycznej, skręconej spirali.
Bułeczki bawarskie czyli precelkowe
Któż nie lubi bułeczek bawarskich? Mięsistych w środku, z lekko słoną, złocistą skórką. Możne je zjadać tak po prostu, bez masła, bez dodatków. Jeszcze gorące. Przepis Kasi, podpatrzyliśmy na jej blogu "Zjedzone. Zapisane". Uwielbiamy je.
Orzechy laskowe i czekolada to doskonała para. Wiedzą to wielbiciele czekolady z orzechami, pralinek Ferrero Rocher. Nasze muffinki tak właśnie smakują. Orzechami laskowymi i czekoladą. Dodaliśmy nieco pikanterii w postaci orzechowego likieru, więc jest to deser dla dorosłych.
Red velvet cupcake to ulubiona babeczka klientów Crumbs&Doilies w londyńskim Soho, które prowadzi moja babeczkowa guru, Cupcake Jemma, czyli Jemma Wilson. Nie wytrzymałam z ciekawości – upiekłam. Babeczka smakuje, tak jak brzmi. Jest delikatnie czekoladowa, o aksamitnej konsystencji, lekko wilgotna. Idealne ciasteczko na Walentynki.
Kim jest torciara i czym się zajmuje? Torciara to ulubiona klientka naszego sklepu. Uwielbia piec i dekorować torty. Lubi to robić, bo lubi widzieć radość bliskich na widok jej dzieła. I najbardziej ją cieszy, gdy dzieło znika z patery do ostatniego okruszka. AleDobre.pl pomaga Torciarom tworzyć swoje piękne dzieła. Mamy w swojej ofercie całą masę pomocy i dodatków, bez których zrobienie takich cudeniek jest wręcz niemożliwe.
Dorosiowe ranty do pieczenia tortów to marka stworzona przez Marlenę i Marcina Dorosiów, małżeństwo którego pasją jest pieczenie ciast i tortów. Kto lepiej zrozumie domowego cukiernika, niż inny cukiernik? Wiedza i doświadczenie zdobyte w pracowni rzemieślniczej pozwoliły na stworzenie unikatowego na polskim rynku produktu.
Czekoladowe muffinki z białym kremem Milky Way, udekorowane kolorowymi M&M'sami. Które dziecko oprze się takim nagromadzeniem słodkości? W końcu święta są...
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek