KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Maślany krem karmelowy

Dodano: 2021-12-09

Bardzo prosty i bardzo pyszny krem maślany o smaku karmelowym. Zawsze wychodzi i zawsze jest pyszny.

Maślany krem karmelowy

Potrzebujemy tylko dwóch składników:
 
- 200 g miękkiego masła
- 200 g gotowego kajmaku (masy krówkowej z puszki)
 
Masło ucieramy na puszysty krem.
 
Następnie dodajemy stopniowo, po jednej łyżce, masę krówkową cały czas ucierając.

Krem jest gotowy, gdy jesteśmy usatysfakcjonowani smakiem, ponieważ podane proporcje są orientacyjne. Jeśli dodamy mniej masy krówkowej, krem będzie mniej karmelowy a bardzie maślany. Jeśli dodamy więcej masy, krem będzie miał intensywniejszy karmelowy smak.
 
Jeśli masy krówkowej dodamy zbyt dużo, więcej niż 120% wagi masła, rozetki na muffinkach stracą „ostre kanty”, co wcale nie znaczy, że krem spłynie.
 
Pnieważ krem ma niezbyt intensywny kolor, można do niego dodać barwniki spżywczych - bardzo dobrze sprawdzają się jesenne barwy.
 
barwniki w kremie karmelowym
 
Podana ilość wystarczy na około 20 muffinek. Kremem można również przekładać torty – dodkonale pasuje do czekoladowego biszkoptu.
 
Słodkiej zabawy, Beata z AleDobre.pl
 

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka