Przepisy
Fasolka z prażonymi płatkami migdałów
Trochę inny pomysł na fasolkę. Zamiast ciężkiej, choć smacznej, bułki tartej smażonej na maśle, delikatne płatki migdałowe. Dzięki temu, że są podprażone fasolka zachowuje tradycyjny smak, ale zyskuje na lekkości.
Doskonała jako dodatek do dania głównego lub samodzielne danie.
Szpinak z rodzynkami i nerkowcami
Łatwa i smakowita sałatka. Dobra na ciepło i na zimno. Idealnie nadaje się na kolację lub lunch, może być również przystawką do dania głównego.
Kilka składników - pyszne danie na stole.
Przyjemna, lekka sałatka w trzech kolorach - czerwonym, jak dojrzałe pomidory, czarnym, jak aromatyczne oliwki, białym, jak słona feta. A do tego świeże zioła, dobra oliwa i letnia kolacja gotowa :)
Sałatka pomidorowa z miętą i bazylią
Prościutka sałatka w sam raz na letnią kolację. Może być również przystawką do dania głównego. Pierwsze skrzypce grają w niej pachnące słońcem pomiodry. Nic tylko robić i jeść :)
Bardzo prosta sałatka o zdecydowanie śródziemnomorskim smaku. Idealna latem, kiedy są pachnące słońcem pomidory. Ale zimą też niezgorsza, kiedy tęsknimy do lata.
Koniecznie podaj z białym schłodzonym winem i bagietką.
Potrawka z cukinii z cebulą i wędzonym boczkiem
Proste danie na każdą okazję. Idealne na szybką kolację dla niespodziewanych gości w letnią porę. 15 minut | 4 porcje
Zółto-zielona sałatka na ciepło lub na zimno. Może stanowić pełne danie obiadowe dla wegetarian, ale smakuje wszystkim :) 15 minut | 4 porcje
Sałatka makaronowa podawana w pomidorowych miseczkach
Prosty pomysł na letnią i nie tylko sałatkę. Podana w wydrążonych pomidorach sałatka nie tylko ładnie się prezentuje, ale i lepiej smakuje.
Śródziemnomorski smak idealnie sprawdzi się na letnią kolację lub przyjęcie w ogrodzie albo na grillowym spotkaniu z przyjaciółmi.
Delikatny bób i delikatna feta doskonale komponują się z wyrazistymi kaparami. O odrobina czerwonej cebuli dodaje sałatce rześkości i koloru.
Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym
Zdrowa i sycąca sałatka na kolację. Są w niej wszystkie potrzebne składniki: białko, tłuszcz, węglowodany. Dokładnie tyle ile potrzeba na koniec dnia :)
Idealna do zabrania na drugie śniadanie.
Przekładanie tortu i przygotowanie do dekoracji masą cukrową
Mamy już upieczone ciasto, mamy krem... Jak zrobić z nich tort?
WYNIKI! Super konkurs na AleDobre.pl! Wygraj skrzynkę dekoratorską Wilton i inne nagrody
WYNIKI KONKURSU [AKTUALIZACJA]: Bardzo dziękujemy wszystkim Użytkownikom i Klientom sklepu AleDobre.pl za udział w konkursie organizowanym wspólnie z firmą Wilton!
Sernik piankowy z brzoskwiniami
Lubicie sernik? A taki piankowy, delikatny? I szybki do zrobienia? To zobaczcie na filmie, jak łatwo się go robi :)
Przygotowałem go w tej tortownicy
Sprawdza się w mojej kuchni już od kilku lat!
Dzisiaj chcę Wam pokazać, jak łatwo przygotować uroczą, wiosennie kolorową dekorację babeczek. Użyjemy do niej lukru królewskiego i masy cukrowej (lukru plastycznego). "Kwitnące babeczki" będą efektowną ozdobą stołu podczas przyjęcia komunijnego, urodzinowego lub weselnego.
Jak przygotować wyjątkowy tort z okazji I Komunii Świętej
Pani Ewa Bartnik zajmuje się tworzeniem i zdobieniem ciast i tortów. Specjalnie dla klientów AleDobre.pl opisała, jak efektownie, ale w prosty sposób, udekorować tort komunijny. Wiadomo, że to wyjątkowa okazja dla dziecka i rodziców, warto więc uświetnić ten dzień specjalnym ciastem, który podkreśli wagę I Komunii Św. Zapraszamy do lektury :)
Muffiny bananowe bezglutenowe z masłem orzechowym
Jak zapewnić sobie smaczny i zdrowy start w nowy dzień? Zrobić te muffiny :) To zaledwie 5 minut roboty i 15 minut pieczenia. Praktycznie od razu potem można je jeść. Ich zaletą jest jeszcze to, że są bezglutenowe i bezcukrowe, a tłuszczem jest zdrowe masło orzechowe. Jeden muffin to zaledwie 150 kcal. Dobrego dnia zatem :
Do czego służą tylki i co to w ogóle jest?
Tylka? A z czym się to je??? Z kremem, z bitą śmietaną, lukrem, powidłami, a czasem nawet z wytrawnym farszem ;) Ale na poważnie to...
Atomizer do oleju - Twój sprzymierzeniec w walce z tłuszczem
Tłuszcz jest potrzebny w naszej diecie. Już choćby dlatego, że niektóre witaminy rozpuszczają się jedynie w nim. Ale jego nadmiar niestety wybitnie szkodzi. Jak więc zrobić, żeby wilk był syty i owca cała? ;)
Silikonowe formy, czy warto je mieć?
Silikon chyba już na zawsze będzie kojarzył się z operacjami plastycznymi. A niesłusznie. To świetne tworzywo, które znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach życia. No i oczywiście w kuchni też. Choćby jako formy i foremki do pieczenia.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek