KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Dodano: 2016-06-15

Zdrowa i sycąca sałatka na kolację. Są w niej wszystkie potrzebne składniki: białko, tłuszcz, węglowodany. Dokładnie tyle ile potrzeba na koniec dnia :)
Idealna do zabrania na drugie śniadanie.

5 minut | 2-3 porcje






  • 120 g tuńczyka w oleju (lub w sosie własnym, jeśli chcesz, by sałatka była super dietetyczna, "po odcieku")
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 120 g białej fasoli ("po odcieku")
  • 2 ogórki z octu średniej wielkości (możesz zamienić na kiszone)
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 200 g rukoli

  1. Obierz i pokrój cebulę w drobną kostkę. Seler pokrój na kawałki o grubości 1/2 cm. Ogórki - na małe kawałki. Jajka posiekaj na niezbyt drobną kostkę.
  2. Przełóż cebulę, selera, ogórki i jajka do miski. Dodaj rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Wsyp odsączoną fasolę. Dopraw dużą ilością pieprzu i niewielką ilością soli. wymieszaj.
  3. Na talerzach rozłóż rukolę, na niej nałóż porcję sałatki. Podawaj od razu.
Te produkty przydadzą Ci się do tego dania:

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka