KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Fasolka z prażonymi płatkami migdałów

Dodano: 2016-07-27

Trochę inny pomysł na fasolkę. Zamiast ciężkiej, choć smacznej, bułki tartej smażonej na maśle, delikatne płatki migdałowe. Dzięki temu, że są podprażone fasolka zachowuje tradycyjny smak, ale zyskuje na lekkości.
Doskonała jako dodatek do dania głównego lub samodzielne danie.

20 minut | 4 porcje






500 g żółtej fasolki szparagowej
30 ml oleju z pestek winogron lub innego o delikatnym aromacie
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
30 g płatków migdałowych





  1. Umyj dokładnie fasolkę. Odetnij jej końcówki. Gotuj na parze 6-8 minut - powinna pozostać jędrna.
  2. Na suchej, silnie rozgrzanej patelni praż migdały przez ok. 2 minuty. Uważaj, szybko się przypalają.
  3. Fasolkę przełóż na talerze, spryskaj olejem, dopraw solą i pieprzem, posól. Dodaj gorące migdały.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka