KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałatka makaronowa podawana w pomidorowych miseczkach

Dodano: 2016-06-21

Prosty pomysł na letnią i nie tylko sałatkę. Podana w wydrążonych pomidorach sałatka nie tylko ładnie się prezentuje, ale i lepiej smakuje.
Śródziemnomorski smak idealnie sprawdzi się na letnią kolację lub przyjęcie w ogrodzie albo na grillowym spotkaniu z przyjaciółmi.

20 minut | 6 porcji






10 sporych dojrzałych pomidorów, najlepiej równej wielkości
250 g makaronu orzo
200 g czarnych oliwek
4 ząbki czosnku
40 g świeżych listków bazylii
oliwa z oliwek
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
10 liści sałaty
  1. Pomidory umyj i odetnij ich górną część. Za pomocą łyżeczki wybierz miąższ i pestki uważając aby nie uszkodzić ścianek. Następnie osól lekko pomidory od środka i odwróć otworem do dołu pozostawiając do ocieknięcia.
  2. Makaronu ugotuj al dente. Pozostaw go do wystudzenia.
  3. W tym czasie przygotuj resztę składników. Posiekaj drobno czosnek, oliwki pokrój w krążki, a liście bazylii porwij na drobne kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj razem z makaronem, dodaj odrobinę oliwy i przypraw pieprzem. Tak powstałą sałatką napełnij pomidory.
  4. Podawaj na umytych liściach sałaty.
Te produkty przydadzą Ci się do tego dania:

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka