KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Muffiny bananowe bezglutenowe z masłem orzechowym

Dodano: 2016-03-11

Jak zapewnić sobie smaczny i zdrowy start w nowy dzień? Zrobić te muffiny :) To zaledwie 5 minut roboty i 15 minut pieczenia. Praktycznie od razu potem można je jeść. Ich zaletą jest jeszcze to, że są bezglutenowe i bezcukrowe, a tłuszczem jest zdrowe masło orzechowe. Jeden muffin to zaledwie 150 kcal. Dobrego dnia zatem :

20 min | Porcje: 12 muffinów

muffiny bananowe z masłem orzechowym, bez mąki
  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza (góra-dół, bez termoobiegu).
  2. Banany obrać i pokroić w kawałki. Do dzbanka blendera wrzucić owoce, jajka, proszek do pieczenia, masło orzechowe i pastę waniliową. Zmiksować całość na jednolitą masę.
  3. Przygotować formę do muffinek, natłuścić wgłębienia. Do każdego wlać ciasto.
  4. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut.
  5. Najlepsze są prosto wyjęte z piekarnika, z dżemem lub domowym kremem czekoladowym.


KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka