KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałata z awokado i pieczonymi boczniakami

Dodano: 2017-01-16

Sałata z pieczonymi boczniakami i awokado w stylu fit to dobry posiłek dla osób, które dbają o niskokaloryczną dietę, jednocześnie nie rezygnując ze zdrowego jedzenia, które do tego wybornie smakuje.

Sałata z awokado i pieczonymi boczniakami

15 minut| porcje: 2

500 g boczniaków
400 g liści szpinaku "baby"
400 g mieszanki sałat
1 dojrzałe awokado
2 średniej wielkości pomidory
50 g sera feta
15 ml oleju
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
45 ml oleju
30 ml wody
15 g musztardy miodowej
sok z połowy cytryny
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

  1. Rozgrzej piekarnik do 230 stopni, najlepiej na funkcji "grill"
  2. Przygotuj boczniaki: odetnij twarde końce, ułóż na wysmarowanej olejem blasze. Spryskaj je olejem i posól. Wstaw do piekarnika i piecz 10-12 minut. W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Gdy grzyby będą gotowe - zaczną się apetycznie przypiekać.
  3. Przygotuj sos: wymieszaj w słoiku olej, wodę, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz.
  4. Awokado obierz i pokrój na cienkie plastry. Pomidory na ósemki, a fetę na drobną kostkę.
  5. Szpinak i sałatę przełóż do miski, wlej połowę sosu i wymieszaj.
  6. Rozłóż porcje szpinaku z sałatą, na niej połóż kawałki awokado, z brzegu pomidory i posyp je kawałkami fety. Polej pozostałym sosem. Na awokado połóż gorące kawałki boczniaków, które dopraw świeżo mielonym pieprzem. Podawaj od razu.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka