Dobra forma do pieczenia to inwestycja. Powinna być wykonana z trwałych materiałów, powinna sprawdzać się nie tylko podczas robienia ciast, ale również zapiekanek, mięs, ryb. Powinna być też łatwa do czyszczenia. I jeśli szukasz właśnie takiej formy, to tego typu produkty firmy Wilton, spełnią Twoje oczekiwania.
Nieprzywierający i trwały materiał, z jakiego została wykonana forma, pozwoli na dokładne odwzorowanie wypieków oraz łatwe ich wyciąganie. Wystarczy niewielka ilość tłuszczu, by upieczone ciasto wręcz samo wyskoczyło z blaszki. Staranne wykonanie sprawi, że forma posłuży Ci na długie lata w niezmienionym kształcie. Dodatkowo jest ona bardzo prosta w czyszczeniu.
Materiał: aluminium
Szerokość z rantem zewnętrznym: 36,5 cm
Długość z rantem zewnętrznym: 25 cm
Wysokość: 5 cm
Szerokość wewnętrzna: 33 cm
Długość wewnętrzna: 23 cm
Opinie o :
Forma metalowa do pieczenia RR (33 x 23 cm) - 03-0-0039 - Wilton
najlepsze formy! tu zbędne jest jakiekolwiek pisanie, bo po prostu są najlepsze!
tanera
[2017
/11
/28 10
:42:23]
Wiedziałam że te formy (kupiłam dwie) będę świetne (mam już tego typu dwie keksówki i jedną kawadratową. Nie wiem jak oni to robią ale te formy to rewelacja. Szczerze polecam i bez zastanowienia daję 5 gwiazdek
niziołek
[2017
/9
/11 10
:15:50]
Polecam! Warto zainwestować raz, a dobrze i mieć na długo. Porządna blacha :)
muffinka123
[2017
/7
/27 15
:43:25]
Forma świetna, solidna. Przede wszystkim się nie niszczy, nie rdzewieje. Polecam!
eliska
[2016
/9
/6 15
:21:23]
Forma nie za duża, nie za mała. W sam raz. Dobrze przewodzi ciepło, dlatego ciasta są w niej równomiernie upieczone. Nic w niej nie przywiera. Bardzo dobrze się myje.
DorotaUrbanska
[2016
/5
/20 23
:3:56]
Blacha na pogodę i niepogodę: na piękne słońce puszyste i lekkie biszkopty, na chandrę mocno czekoladowe brownie. Każde ciasto z blachą Wiltona to poezja smaku, ukojenie nie tylko ciała, ale i duszy.
IwaDG
[2016
/5
/19 17
:41:31]
Blacha na pogodę i niepogodę: na piękne słońce puszyste i lekkie biszkopty, na chandrę mocno czekoladowe brownie. Każde ciasto z blachą Wiltona to poezja smaku! Ukojenie nie tylko duszy, ale i ciała.
IwaDG
[2016
/5
/19 17
:35:42]
Najlepsza i najbardziej uniwersalna blacha w moim posiadaniu. Nie przywiera, łatwo się myje, idealny rozmiar. Kolejna blacha Wiltona, na której się nie zawiodłam.
escape4
[2016
/5
/11 21
:48:8]
Świetna, szczerze polecam
IwaDG
[2016
/4
/8 10
:17:18]
Forma fajna - przy moich dotychczasowych aluminiowych po prostu mercedes. Jednak z tym nieprzywieraniem to nie jest tak do końca. Piekłam biszkopta i większą część dna wyłożyłam papierem do wypieków - zostawiłam waski pasek bez papieru, żeby zobaczyć czy faktycznie tak ciasto wyskoczy. Natłuściłam, ale to nic nie dało - tam gdzie nie było papieru musiałam tego biszkopta oderwać od dna drewniana szpatułką. Nie wiem co źle zrobiłam. Teraz piekę tylko z papierem i bardzo sobie chwale. Myje się fenomenalnie i jest estetyczna. Rozumiem teraz zachwyty i deklaracje dziewczyn, że aluminiowych nie wrócą - ja też nie wrócę.
Towar przyszedł porządnie zapakowany, naprawdę nie ma sie czego czepić. Jedyne co, to nie było tych gratisowych ludzików, ale machnełam ręką - to był okres świąteczny, każdemu może się zdarzyć.
Z czystym sumieniem polecam - i sklep i formę.
Opinie o :
Forma metalowa do pieczenia RR (33 x 23 cm) - 03-0-0039 - Wilton
najlepsze formy! tu zbędne jest jakiekolwiek pisanie, bo po prostu są najlepsze!
tanera [2017 /11 /28 10 :42:23]
Wiedziałam że te formy (kupiłam dwie) będę świetne (mam już tego typu dwie keksówki i jedną kawadratową. Nie wiem jak oni to robią ale te formy to rewelacja. Szczerze polecam i bez zastanowienia daję 5 gwiazdek
niziołek [2017 /9 /11 10 :15:50]
Polecam! Warto zainwestować raz, a dobrze i mieć na długo. Porządna blacha :)
muffinka123 [2017 /7 /27 15 :43:25]
Forma świetna, solidna. Przede wszystkim się nie niszczy, nie rdzewieje. Polecam!
eliska [2016 /9 /6 15 :21:23]
Forma nie za duża, nie za mała. W sam raz. Dobrze przewodzi ciepło, dlatego ciasta są w niej równomiernie upieczone. Nic w niej nie przywiera. Bardzo dobrze się myje.
DorotaUrbanska [2016 /5 /20 23 :3:56]
Blacha na pogodę i niepogodę: na piękne słońce puszyste i lekkie biszkopty, na chandrę mocno czekoladowe brownie. Każde ciasto z blachą Wiltona to poezja smaku, ukojenie nie tylko ciała, ale i duszy.
IwaDG [2016 /5 /19 17 :41:31]
Blacha na pogodę i niepogodę: na piękne słońce puszyste i lekkie biszkopty, na chandrę mocno czekoladowe brownie. Każde ciasto z blachą Wiltona to poezja smaku! Ukojenie nie tylko duszy, ale i ciała.
IwaDG [2016 /5 /19 17 :35:42]
Najlepsza i najbardziej uniwersalna blacha w moim posiadaniu. Nie przywiera, łatwo się myje, idealny rozmiar. Kolejna blacha Wiltona, na której się nie zawiodłam.
escape4 [2016 /5 /11 21 :48:8]
Świetna, szczerze polecam
IwaDG [2016 /4 /8 10 :17:18]
Forma fajna - przy moich dotychczasowych aluminiowych po prostu mercedes. Jednak z tym nieprzywieraniem to nie jest tak do końca. Piekłam biszkopta i większą część dna wyłożyłam papierem do wypieków - zostawiłam waski pasek bez papieru, żeby zobaczyć czy faktycznie tak ciasto wyskoczy. Natłuściłam, ale to nic nie dało - tam gdzie nie było papieru musiałam tego biszkopta oderwać od dna drewniana szpatułką. Nie wiem co źle zrobiłam. Teraz piekę tylko z papierem i bardzo sobie chwale. Myje się fenomenalnie i jest estetyczna. Rozumiem teraz zachwyty i deklaracje dziewczyn, że aluminiowych nie wrócą - ja też nie wrócę. Towar przyszedł porządnie zapakowany, naprawdę nie ma sie czego czepić. Jedyne co, to nie było tych gratisowych ludzików, ale machnełam ręką - to był okres świąteczny, każdemu może się zdarzyć. Z czystym sumieniem polecam - i sklep i formę.
jkotwica [2016 /1 /28 3 :9:59]