KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Roladki z cukinii z papryką i fetą w oleju

Dodano: 2017-07-26

Takie roladki z cukinii z papryką i fetą w oleju to pomysł na przekąskę. Kolorowe roladki z cukinii sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub do dań z grilla. Będą świetnie nadawać się do imprezowego menu. W długich paskach cukinii można znaleźć czerwoną paprykę i słoną fetę. Dodatkowego aromatu nadają ząbki czosnku, rozmaryn i czerwony pieprz. Prosty przepis i super efekt końcowy to główne zalety tych pysznych roladek z cukinii z papryką i fetą w oleju.

Roladki z cukinii z papryką i fetą w oleju

Czas: przygotowanie 30 minut + marynowanie 1-2 dni | Porcje: 12-15 roladek

2 szklanki oliwy z oliwek (1/2 l)
2 szklanki oleju (1/2 l)
2 cukinie
1 czerwona papryka
1 opakowanie sera feta (ok. 150 g)
4 ząbki czosnku
1 łyżka pieprzu czerwonego (możesz zastąpić czarnym)
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano
gałązki świeżego rozmarynu
  1. Do garnka przelać olej i oliwę z oliwek. Mocno rozgrzać.
  2. Cukinie pokroić na podłużne paski. Najłatwiej zrobić to można za pomocą szerokiej obieraczki do warzyw. Paprykę przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić na paski. Ser feta pokroić na paski. Czosnek obrać.
  3. Na końcu paska cukinii umieścić paprykę i fetę, a następnie zawijać w roladki.
  4. Roladki przełożyć do słoika i zalać gorącym olejem z oliwą.
  5. Dodać ząbki czosnku, gałązki rozmarynu, pieprz czerwony i bazylię. Słoik zakręcić i odstawić w ciemne miejsce na 1-2 dni.
  6. Podawać jako dodatek lub przekąskę.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka