KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Słoik prosty z pokrywką (580ml) - Weck

1099

w tym 23% vat

- +

Wysyłka: do 3 dni

Marka: Weck

Nr produktu: 18650

Nr kat: DE112437

Opis produktu
Klasyczny słoik o pojemności 580 ml znakomity na przetwory z owoców i warzyw.
Trwałe i grube szkło użyte przy produkcji słoików Weck, to gwarancja wytrzymałości, odporne na sterylizację i wielokrotne pasteryzowanie przetwór.
Twoje przetwory nabiorą rustykalnego charakteru, dzięki klasycznemu wyglądowi. Jeśli opatrzysz je naklejkami lub innymi ozdobami, staną się doskonałym upominkiem homemade.

Produkt sprzedawany jest bez gumek i klipsów, które można dokupić osobno.

Wysokość: 10,7cm
Średnica: 10cm
Pojemność: 580 ml

9 zasad użytkowania słojów i butelek WECK:

1. Przed użyciem sprawdź, czy brzegi kołnierza słoja i wieczka nie są wyszczerbione lub uszkodzone. Uszczelka nie powinna być popękana.

2. Przed użyciem umyj słoiki i wieczka w ciepłej czystej wodzie i wyparz je wrzątkiem. Uszczelki ułóż w czystej, zimnej wodzie.

3. Uważnie napełniaj:
- słoiki napełniaj do wysokości 1 cm od górnego brzegu.
- produkty o konsystencji purée napełniaj do 2 cm od brzegu
- produkty, które pęcznieją tak jak kiełbasa napełniaj do 3/4 wysokości słoika
- płyny napełniaj do 2 cm od brzegu.

4. Po napełnieniu, przed zamknięciem, krawędzie słoika muszą być czyste. Jeśli ubrudziły się w trakcie napełniania możesz wytrzeć je czystą szmatką nasączoną spirytusem.

5. Załóż uszczelkę na wieczko i zamknij wypełniony słoik przy użyciu spinek. Dwie spinki umieść przeciwlegle w wyżłobieniach wieczka i przyciśnij do dołu tak, by ślizgając się po bocznej krawędzi wieczka zatrzasnęły się na wystającej części brzegu słoika.

6. Podczas pasteryzacji przestrzegaj temperatury i czasu zalecanych w przepisie. Zbyt wysoka temperatura pasteryzacji lub zbyt gwałtowne podgrzanie zawartości słoika mogą spowodować wypchnęcie uszczelki lub dostanie się części produktu między uszczelkę a wieczko.

7. Jeśli pasteryzujesz 'na sucho' w piekarniku pamiętaj, że uszczelka topi się w temperaturze wyższej niż 130 st. C.

8. Po zakończeniu pasteryzacji, postaw słoiki w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia przez ok. 24 godziny. Po tym czasie możesz zdjąć spinki. Uwaga! Nigdy nie odwracaj słoików WECK do góry dnem w trakcie pasteryzacji, stygnięcia i przechowywania.
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka