KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Carpaccio z burakami i fetą

Dodano: 2017-06-28

Buraki bardzo lubią się z serem feta. Ta zgrana para tworzy bardzo kolorową i zdrową sałatkę. I bardzo smaczną. W towarzystwie słonej fety i aromatycznych pistacji burak smakuje wyśmienicie. Sos winegret jest idealnym uzupełnieniem. Przygotowanie carpaccio nie jest trudne, zajmuje wiele czasu, a składniki kupimy wszędzie.

Carpaccio z burakami i fetą

Czas: 15 minut | Porcje: 4
  
składniki:
   
- 1 opakowanie świeżego szpinaku (ok. 30 dag)
- 5 ugotowanych średnich buraków
- 1/2 opakowania sera feta (ok. 70 g)
- 1/2 szklanki pistacji
 
sos winegret:
   
- 1 łyżka musztardy miodowej
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki oliwy
- sól
- świeżo mielony pieprz
  
Z braku czasu można wykorzystać gotowe, ugotowane buraki. Sprawdziliśmy te z Lidla. Były idealne.
  
  1. Przygotuj sos. Połącz i wymieszaj wszystkie składniki.
  2. Pistacje obrać z łupin. Uprażyć na suchej patelni.
  3. Szpinak umyć i osuszyć. Ułożyć na dużym płaskim talerzu lub półmisku.
  4. Buraki pokroić w bardzo cienkie plasterki. Ułożyć na szpinaku.
  5. Fetę pokruszyć palcami. Posypać nią szpinak i buraki.
  6. Carpaccio posypać prażonymi pistacjami.
  7. Carpaccio skropić sosem.
  8. Podawać z bagietką lub innym białym pieczywem.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka