KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Pieczony pstrąg z warzywami i masłem tymiankowym

Dodano: 2017-06-23

Pieczony pstrąg z warzywami i masłem tymiankowym to pomysł na pyszny, zdrowy i kolorowy obiad. Przepis jest prosty, a obiad z pieczonym pstrągiem w roli głównej można przygotować łatwo i szybko. Dodatkowego ziołowego smaku i aromatu doda masło ze świeżym tymiankiem. Warzywa jak zielone brokuły, czerwona cebula i kolorowe papryki to porcja witamin i minerałów. Pieczony pstrąg z warzywami i masłem tymiankowym to obiad, który pięknie wygląda i świetnie smakuje. Sprawdzi się jako danie główne na rodzinnym obiedzie.

Pieczony pstrąg z warzywami i masłem tymiankowym

Porcje:2 | Czas: 40 mniut

2 świeże i wypatroszone pstrągi
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 brokuł
1 czerwona cebula
5 ząbków czosnku
2 łyżki miękkiego masła
2 plasterki limonki
2 łyżki listków świeżego tymianku
2 łyżki oleju
sól
pieprz czarny
  1. Masło wymieszać z listkami świeżego tymianku. Odstawić.
  2. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
  3. Brokuła pokroić na różyczki. Gotować 4 minut w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić.
  4. Obie papryki pokroić w paski.
  5. Czerwoną cebulę pokroić na ósemki.
  6. Pstrągi opłukać i osuszyć. Naciąć skórę w 4-5 miejscach.
  7. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na niej pstrągi. Faszerować pstrągi masłem tymiankowym i paskami obu papryk.
  8. Pozostałą paprykę, brokuły, czerwoną cebulę oraz ząbki czosnku ułożyć między pstrągami.
  9. Plasterki limonki pokroić na ćwiartki i włożyć je w nacięcia w skórze pstrągów.
  10. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Skropić olejem.
  11. Wstawić do piekarnika i piec ok. 30 minut.
  12. Podawać z ryżem i sałatą z sosem winegret.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka