KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałatka z serem pleśniowym, szynką i cukinią

Dodano: 2017-06-12

Sałatka z serem pleśniowym, szynką i cukinią to bardzo dobre danie bez względu na okazję czy porę dnia. Sprawdzony przepis i łatwo dostępne składniki to jej największe zalety. Wszystkie składniki tej pysznej sałatki podane są na liściach świeżego zielonego szpinaku. Idealnym uzupełnieniem tej sałatki jest sos, który przygotowany jest na bazie musztardy z całymi ziarnami gorczycy i miodu. Każdy element tej smacznej sałatki z serem pleśniowym, szynką i cukinią idealnie do siebie pasuje. Smaki i aromaty wzajemnie się przenikają, a i wrażenia wizualne pozostają niezapomniane.

Sałatka z serem pleśniowym, szynką i cukinią

Czas: 30 minut | Porcje: 4

1 opakowanie szpinaku (30 dag)
1 mała cukinia
10 dag szynki długo dojrzewającej
1 opakowanie sera pleśniowego (ok. 75 g)
2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy
2 łyżki oleju
1 łyżka wody
1 łyżka miodu
sól
świeżo mielony czarny pieprz

  1. Wszystkie składniki sosu wymieszać w zakręcanym słoiku. Potrząsnąć nim kilka razy, żeby składniki się ze sobą połączyły.
  2. Szpinak umyć i osuszyć np. w suszarce do sałaty. Szynkę porwać palcami. Ser pleśniowy pokruszyć palcami. Cukinię przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić na cienkie plasterki.
  3. Na talerzach lub półmisku rozłożyć szpinak. Na nim ułożyć szynkę, cukinię i ser. Skropić sosem.
  4. Podawać ze świeżym pieczywem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka