KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałatka z serem pleśniowym i rzodkiewką

Dodano: 2017-03-02

Łączy się w niej delikatność sera i chrupkość rzodkiewek. Bardzo orzeźwiająca.

Sałatka z serem pleśniowym i rzodkiewką


10 minut | porcje: 4
dwa kawałki sera typu camembert lub brie o łącznej wadze 25 dag
2 spore pęczki rzodkiewki
spory pęczek szczypiorku
4 jajka ugotowane na twardo
kilka sporych liści sałaty
70g czubate łyżki majonezu
120ml jogurtu naturalnego
1g soli
1g świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  1. Rzodkiewkę umyj dokładnie, odetnij listki - zostaw jednak przy każdej kulce po 2-3 cm końcówek - są smaczne i ładnie się prezentują na talerzu. Kilka najmniejszych rzodkiewek dla dekoracji odłóż na bok, resztę pokrój na ćwiartki. Ser pokrój na kostkę o boku 1 cm. Szczypiorek posiekaj na niezbyt małe kawałki. Jajka pokrój na ćwiartki.
  2. Następnie przyrządź sos poprzez dokładne wymieszanie wszystkich składników.
  3. Kawałki sera wymieszaj z rzodkiewkami i jajkami i zalej sosem. Na talerzach ułóż liście sałaty, na nich połóż porcję sałatki i posyp szczypiorkiem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka