KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałatka z mango, szpinakiem i wątróbką

Dodano: 2017-02-06

Sałatka z wątróbki i mango na liściach szpinaku to coś prawdziwie smakowitego. Ciepła wątróbka, soczyste i słodkie mango, chrupiące liście szpinaku.

Sałatka z mango, szpinakiem i wątróbką

20 minut | porcje: 4

500 g wątróbki drobiowej
1 dojrzałe mango
150 g świeżego szpinaku
sól
olej
15 ml musztardy miodowej
5 g cukru
60 ml oleju
15 ml soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz

  1. Przygotuj wątróbkę: umyj ją i oczyść z błonek. Posól i smaż na rozgrzanym tłuszczu, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Obierz mango, pokrój w grubą kostkę. Umyj i osusz szpinak, przełóż go do miski.
  3. Przygotuj sos, najlepiej w słoiku: połącz musztardę, olej, sok z cytryny i cukier, dopraw solą i pieprzem. Zakręć słoik i energicznie wymieszaj.
  4. Liście szpinaku polej połową sosu i wymieszaj. Na nich połóż pokrojoną wątróbkę i mango, dodaj resztę sosu i posyp grubo zmielonym pieprzem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka