KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Słodka sałatka z pęczaku z bakaliami i miodem

Dodano: 2017-01-31

Słodka sałatka z pęczaku z bakaliami i miodem, to słodki sposób na kaszę.

Słodka sałatka z pęczaku z bakaliami i miodem

10 minut + 3 godziny oczekiwania | porcje: 4-6

50g kaszy pęczak
50g dużych rodzynek
50g suszonych moreli
50g pokrojonych orzechów włoskich
50g suszonych śliwek
sok z połowy cytryny
30g miodu
2g cynamonu
listki melisy do dekoracji (niekoniecznie)

  1. Pęczak dokładnie przebierz, opłucz, zalej wodą i odstaw na przynajmniej trzy godziny. Po tym czasie odcedź. Zagotuj 1,25 szklanki wody z dodatkiem pół łyżeczki soli i łyżki oliwy. Do wrzątku wsyp kaszę i gotuj do miękkości - ok. 15 minut (powinna wchłonąć cały płyn). Jeszcze ciepły wymieszaj z miodem, sokiem cytrynowym oraz cynamonem i odstaw do przestudzenia.
  2. Rodzynki, orzechy i pokrojone w ćwiartki morele oraz śliwki wymieszaj z kaszą. Ozięb kilkanaście minut w lodówce. Sałatkę podawaj udekorowaną listkami melisy.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka