24 duże pieczarki
30 ml oliwy
15 g tartej bułki
6 ząbki czosnku
1 g tymianku
sól
świeżo zmielony pieprz
Obierz pieczarki, odkrój ich nóżki. Obierz czosnek i pokrój go na drobną kostkę. Duże naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Włóż do niego kapelusze pieczarek blaszkami do góry. Na nie wrzuć czosnek. Dopraw solą i pieprzem, posyp tymiankiem. Dodaj bułkę tartą, podlej oliwą.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10-15 minut. Podawaj z bagietką.
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek