24 duże pieczarki
30 ml oliwy
15 g tartej bułki
6 ząbki czosnku
1 g tymianku
sól
świeżo zmielony pieprz
Obierz pieczarki, odkrój ich nóżki. Obierz czosnek i pokrój go na drobną kostkę. Duże naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Włóż do niego kapelusze pieczarek blaszkami do góry. Na nie wrzuć czosnek. Dopraw solą i pieprzem, posyp tymiankiem. Dodaj bułkę tartą, podlej oliwą.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10-15 minut. Podawaj z bagietką.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek