KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałatka Cezar

Dodano: 2017-01-18

Sałatka Cezar - wersja fit. Oryginalna sałatka Cezar to: sałata rzymska, parmezan, grzanki oraz sos (sos worcester, oliwa, czosnek, ocet winny, sok z cytryny, surowe żółtko i świeżo starty pieprz).

Sałatka Cezar

20 minut | Porcje: 4-6

50 dag piersi z kurczaka
1 główka sałaty lodowej lub rzymskiej
2 bułki kajzerki (najlepiej z poprzedniego dnia)
10 pomidorków koktajlowych
15 g przyprawy do kurczaka
45 ml musztardy miodowej
4 fileciki anchovies (jeśli nie lubisz ich smaku, możesz je pominąć)
30 g świeżo startego parmezanu
60 ml oliwy
5 g świeżo zmielonego czarnego pieprzu
wiórki świeżo startego parmezanu

  1. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Pokrój pierś na plastry o grubości 1 cm, posyp przyprawą do kurczaka, odstaw na kilka minut, po czym przełóż do formy do pieczenia (spryskaj ją odrobiną oliwy). Wstaw do gorącego piekarnika na 5 minut.
  2. Bułki pokrój na kostkę o boku 1 cm. Sałatę na paski, a pomidorki na połówki. Następnie przygotuj sos: w moździerzu lub malakserze utrzyj na jednolitą masę musztardę, anchovies, parmezan, oliwę i czarny pieprz.
  3. Wyjmij mięso z piekarnika, przewróć na drugą stronę, znajdź miejsce na kostki bułki. Wsyp je do formy i ponownie zapiecz przez 5 minut, by powstały ładnie zarumienione grzanki.
  4. Do sałaty dodaj sos. Wymieszaj. Wyjmij mięso z piekarnika, pokrój na kawałki 'na jeden kęs'.
  5. Na talerzach ułóż porcję sałaty ze sosem, na niej rozłóż grzanki, mięso i udekoruj pomidorkami i wiórkami parmezanu. Podawaj od razu.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka