KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Dodano: 2017-01-16

Lekka sałatka z tuńczyka z selerem naciowym, to doskonały pomysł na kolację. Danie to wspaniale syci, ale nie jest mocno kaloryczne.

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

5 minut| porcje: 2-3

120 g tuńczyka w oleju (lub w sosie własnym, jeśli chcesz, by sałatka była super dietetyczna, "po odcieku")
2 jajka ugotowane na twardo
4 łodygi selera naciowego
120 g białej fasoli ("po odcieku")
2 ogórki z octu średniej wielkości (możesz zamienić na kiszone)
1/2 czerwonej cebuli
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
200 g rukoli

  1. Obierz i pokrój cebulę w drobną kostkę. Seler pokrój na kawałki o grubości 1/2 cm. Ogórki - na małe kawałki. Jajka posiekaj na niezbyt drobną kostkę.
  2. Przełóż cebulę, selera, ogórki i jajka do miski. Dodaj rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Wsyp odsączoną fasolę. Dopraw dużą ilością pieprzu i niewielką ilością soli. wymieszaj.
  3. Na talerzach rozłóż rukolę, na niej nałóż porcję sałatki. Podawaj od razu.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka