KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Budyń z kaszy manny

Dodano: 2020-03-31

To jest prawdziwy "comfort food", najlepszy poprawiacz nastroju. Kto w dzieciństwie nie lubił domowej kaszy manny na mleku, polanej domowym sokiem malinowym, lub posypanej cynamonem i cukrem. My proponujemy sos z pulpy mango i dowolne świeże owoce.

Budyń z kaszy manny

Przepis pochodzi ze strony naszego producenta mąki ToTa, bo kto inny, jak nie sam producent, wie lepiej jak wykorzystać swoje produkty.
 
Składniki na budyń:
 
- 1 i 1/2 szklanki mleka (może byc równiez roślinne)
- 3 duże łyżki kaszy manny TOTA
- 1 surowe żółtko
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
 
Do dekoracji;
- 6 łyżek pulpy z mango
- 1 łyżka rodzynek
- dowolne świeże owoce
 
Szklankę mleka zagotować z cukrem. W osobnym naczyniu, w pozostałym zimnym mleku wymieszać kaszę mannę, żółtko, ekstrakt z wanilii.
 
Wymieszane składniki wlać na gotujące mleko z cukrem. Gotować, mieszając jeszcze ok 3-5 minut.
 
Masę budyniową wlać do salaterek. Wystudzić i schłodzić w lodówce.
  
Podawać z owocami.
  
Autor przepisu: Małgorzata z Marcepanowego Kącika
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka