KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Kotlety mielone nadziewane rokpolem

Dodano: 2017-03-02

Przepis na kotlety mielone nadziewane rokpolem, to tak naprawdę klasyka polskich domów w odświeżonej wersji.

Kotlety mielone nadziewane rokpolem

25 minut | porcje: 4

0,5kg mielonego mięsa drobiowego
50g tartej bułki
jajko
cebula średniej wielkości
20g posiekanej natki pietruszki
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
olej do smażenia
150g rokpola

  1. Rokpol pokrój na słupki o długości około 3 cm i szerokości 1. Cebulę obierz, posiekaj na drobne kawałki i zeszklij na łyżce oleju. Mięso, podsmażoną cebulę, jajko, 2 łyżki tartej bułki i przyprawy wymieszaj ze sobą na jednolitą masę. Z masy uformuj placuszki wielkości dłoni. Na każdy połóż kawałek rokpola i zwiń w kotlecik - staraj się to robić bardzo dokładnie, by ser nie wypłynął podczas smażenia.
  2. Każdego kotleta panieruj w bułce i smaż na silnie rozgrzanym oleju przez 2 minuty z każdej strony, następnie zmniejsz temperaturę i smaż jeszcze 4-5 minut z każdej strony.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka