KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Smażony ryżowy makaron z grzybami mun i kurczakiem

Dodano: 2017-02-03

Błyskawiczne danie o zdecydowanym smaku.

Smażony ryżowy makaron z grzybami mun i kurczakiem

25 minut | porcje: 4

20 dag makaronu ryżowego
2 piersi kurczaka - około 40 dag
20 dag kapusty pekińskiej
2 średnie cebule
garść suszonych grzybów mun
45 ml sosu sojowego
30 ml sosu chilli
świeżo zmielony czarny pieprz
30 ml oleju
sól
szczypiorek do dekoracji

  1. Grzyby mun zalej wrzątkiem, odstaw na 15 minut. Gotuj w wodzie w której się moczyły, 10 minut od momentu zagotowania. Odcedź, ostudź, odkrój twarde ogonki i pokrój na cienkie paski.
  2. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut.
  3. Kurczaka pokrój w cienkie pasku, posól i popieprz, skrop sosem sojowym. Odstaw na kilka minut. Cebulę obierz, pokrój na piórka. Kapustę umyj i pokrój w paski.
  4. Na patelni lub w woku rozgrzej mocno olej i smaż na nim mięso przez 3 minuty. Mieszając, dodaj cebulę, grzyby, kapustę, sos chilli. Energicznie mieszając smaż przez kolejne 3 minuty. Wsadź odsączony makaron na patelnię i trzymaj na ogniu przez chwilę.
  5. Podawaj z pikantną sałatką.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka