KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Pikantne żeberka w miodzie i zielonym pieprzu

Dodano: 2017-01-31

Pikantne żeberka pieczone z sosem miodowym i zielonym pieprzem, łączą w sobie wszystko, co najlepsze, ze składników, z których je przygotujesz.

Pikantne żeberka w miodzie i zielonym pieprzu

90 minut + kilka godzin oczekiwania | porcje: 4-6

1,5 kg chudych wieprzowych żeberek
1,5l bulionu (może być z kostki)
180ml miodu
120ml ciemnego sosu sojowego
40g zielonego pieprzu z zalewy
3g świeżo zmielonego czarnego pieprzu

  1. Żeberka dokładnie umyj pod silnym strumieniem bieżącej wody, osusz, pokrój na kawałki, tak by w każdym znajdowała się kostka. Pieprz odsącz z zalewy, posiekaj nożem na małe kawałki. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj dokładnie ze sobą.
  2. Zagotuj bulion, włóż żeberka i gotuj na średnim ogniu do średniej miękkości (około 50-60 minut). Gorące wyjmij z garnka, odstaw na chwilę do wyschnięcia. Gorące przełóż do miski, zalej marynatą, dokładnie wymieszaj.
  3. Wstaw pod przykryciem do lodówki na kilka godzin (lub na całą noc). Odsączone żeberka (marynatę zachowaj) przełóż na kratkę na blasze i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz około 30 minut, kilka razy je przewracając i smarując marynatą.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka