KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Brukselki zapiekane z parmezanem

Dodano: 2017-01-31

Brukselka zapiekana z parmezanem to bardzo proste, szybkie i bardzo smaczne danie. Dzięki obecności czosnku i parmezanu, doświadczysz wspaniałych walorów smakowych.

Brukselki zapiekane z parmezanem

25 minut | porcje: 6-8

1 kg brukselki
75ml mleka
3 ząbki czosnku
50g tartej bułki
50g parmezanu
20g wiórków masła
świeżo zmielony czarny pieprz
sól
masło do wysmarowania naczynia

  1. Brukselkę oczyść z zewnętrznych liści, opłucz, natnij u spodu na krzyż i ugotuj na półtwardo (ok. 5 minut) w osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Odcedź i osusz. Czosnek posiekaj. Wymieszaj tartą bułkę z parmezanem.
  2. Żaroodporne naczynie obficie nasmaruj masłem, włóż brukselkę, czosnek, wymieszaj i posyp pieprzem. Całość posyp tartą bułką z parmezanem i wiórkami masła. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Podawaj z zieloną sałatą z wyraźnym sosem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka