KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Skrzydełka z kurczaka z czosnkiem i pietruszką

Dodano: 2017-01-19

Coś pysznego i wykwintnego i prostego, czyli przepis na skrzydełka z kurczaka na maśle. Oblizywanie palców że hej! Nie wierzę w cholesterol!

Skrzydełka z kurczaka z czosnkiem i pietruszką

60 minut | porcje: 4

skrzydełka kurczaka ( w zależności od ilości porcji)
200g masła
6-10 ząbków czosnku
30ml oleju
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz


  1. Ze skrzydełek odkrój niejadalne końcówki i ugotuj w słonym bulionie, do miękkości, jednak niezupełnej - mięso powinno być ugotowane, ale jędrne i skóra nie powinna popękać. Odcedź skrzydełka z wywaru i pozwól im dokładnie wyschnąć.
  2. W tym czasie posiekaj pęczek natki na drobne kawałeczki, obierz i posiekaj na małe kawałki czosnek. W rondelku rozpuść 3/4 kostki masła, wsyp dużą porcję czarnego, zmielonego pieprzu i pozwól mu się trochę podsmażyć, by wydobyć cały aromat. Do pieniącego się masła dodaj czosnek i natkę pietruszki oraz trochę soli. Całość trzymaj na ogniu jeszcze nie więcej niż pół minuty.
  3. Podsmaż ugotowane skrzydełka na maśle, do którego wcześniej dodaj trochę oleju (dzięki temu masło się nie pali). Kiedy skrzydełka nabiorą złocistego koloru i chrupkiej konsystencji, wyłóż je na duży talerz i obficie polej sosem.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka