KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Piersi z kurczaka zapiekane z dymką i pomidorami koktajlowymi

Dodano: 2017-01-16

Piersi z kurczaka zapiekane z dymką i pomidorami koktajlowymi

30 minut | porcje:4


750 g piersi kurczaka
500 g pomidorków koktajlowych
pęczek dymki
45 ml oleju
10 g masła
15 g czerwonej słodkiej papryki w proszku
2,5 g ostrej papryki w proszku
5 g suszonego rozmarynu
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Z dymki odetnij zielony szczypior, a grube cebulki z białymi końcami przekrój wzdłuż.
  3. Przygotuj mięso: umyj je i osusz, włóż do miski, posól i dopraw pieprzem oraz rozmarynem, a także paprykami. Polej 30 ml oleju i dokładnie wymieszaj, by z obu stron były równomiernie pokryte.
  4. Silnie rozgrzej patelnię i połóż na niej mięso. Smaż po minucie z każdej strony. Zdejmij z ognia. Dodaj dymkę i pomidorki. Spryskaj pozostałym olejem i lekko posól i popieprz. Następnie wstaw do gorącego piekarnika i zapiekaj przez 20-25 minut, aż skórka na pomidorkach lekko popęka.
  5. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko lub z białym pieczywem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka