KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Dlaczego warto używać papilotek do wypieków?

Dodano: 2016-01-26

Jakie było kiedyś bez nich życie w kuchni? Teraz trudno to sobie wyobrazić. Na pewno mniej kolorowe i na pewno mniej wygodne. Papilotki śmiało wkroczyły w nasz kuchenny świat i nie myślą go opuszczać :)


Dlaczego warto używać papilotek do wypieków?




Papilotki to nie takie małe papiloty do włosów ;) To papierowe lub silikonowe kubeczki, które można wkładać do wgłębień w blasze do muffinów, foremek do babeczek lub nawet piec w nich samodzielnie różne mniejsze i większe ciasteczka. Papilotki mogą również służyć jako "miseczki" na desery, drażetki, orzeszki, bakalie. Ale czy tylko oszałamiająca feria barw i wzory dostosowane do każdej okoliczności (od narodzin po stypę) sprawiają, że papilotki powinny się znaleźć w każdej kuchni? Nie, zdecydowanie nie. Papilotki to przede wszystkim wielka wygoda. Nie trzeba smarować form tłuszczem, ergo mniej kalorii, wypieki same wyskakują po upieczeniu, można je bez problemu wziąć w rękę oraz zabrać do szkoły, pracy na wycieczkę. No więc warto używać papilotek? Oczywiście, że tak. Bez dwóch zdań :)


Dlaczego warto używać papilotek do wypieków?





Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka