Proste i szybkie w przygotowaniu. Doskonałe na śniadanie (bo można je zrobić wieczorem dnia poprzedniego), pyszne na kolację, bo można je zrobić przed kolacją - całkowity czas przygotowania wraz z pieczeniem nie zabiera więcej niż godzinę, a z tego tylko dwie minuty poświęcamy na wyrabianie!
Mają chrupiącą skórkę i zwartą zawartość. Są delikatnie słodkie - to dzięki dodatkowi mąki kukurydzianej, która sprawia też, że bułeczki mają zachęcający, żółtawy kolor.
Bułki smakują świetnie zarówno z dodatkami słodkimi jak i pikantnymi.
I pamiętaj: nie dawaj im dłużej rosnąć ani piec, niż to podane w przepisie. Tyle czasu potrzebują właśnie. Ani mniej, ani więcej. Jeśli nie masz mąki kukurydzianej, po prostu ją pomiń. Bułki możesz także upiec bez przypraw lub posypać je swoimi ulubionymi przyprawami - oczywiście pod warunkiem, że będzie to sezam, czarnuszka oraz czubryce :
Komentarze
nie czytacie ze zrozumieniem.. można je zrobić/upiec wieczorem dnia poprzedniego i zjeść rano.. nie ZAROBIĆ..
justynawkz [2014 /2 /28 19 :50:40]
Upiekłam te bułki i jestem rozczarowana, wyszły straszne gnioty. Piekłam już bułki z kilku przepisów i te są zdecydowanie najgorsze. Poza tym czas ich wykonania to nijak nie wychodzi 60 min.
ramanka [2013 /9 /22 20 :12:8]
czy do bułeczek można dodać jakieś nadzienie? (konfitura, nutella)? ---- AleDobre.pl: tak, można, ale nadzienia nie powinno być zbyt dużo :)
gobolek [2013 /4 /27 21 :18:8]
W przepisie jest napisane: "Doskonałe na śniadanie (bo można je zrobić wieczorem dnia poprzedniego)", zatem chyba należy je właśnie schować do lodówki jeśli ciasto wyrabiamy wieczorem, a pieczemy rano. Niska temperatura zatrzyma proces wyrastania ciasta, pokojowa sprawi, że ciasto do rana przerośnie i straci znaczenie "krótki czas wyrastania".
paulap [2013 /4 /7 10 :41:14]
czy zarabiając bułki na noc wkładamy do lodówki?pozdrawiam --- AleDobre.pl: to są szybkie bułki z krótkim czasem wyrastania, więc nie należy ich wkładać do lodówki :)
rozahw49 [2013 /2 /26 20 :26:21]