KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Paprykarz z ziemniaków (Paprikas krumpli) gotowany w kociołku

Dodano: 2012-11-12

Gęsty, aromatyczny gulasz warzywny. Pyszny i nieskomplikowany.



40 minut | bardzo łatwe | porcje: 8-10 8



14 ziemniaków średniej wielkości nie rozpadających się podczas gotowania
6 cebul średniej wielkości
4 łyżki masła
2 łyżka oleju lub oliwy
3 czubate łyżeczki słodkiej, mielonej papryki
2 szklanki bulionu warzywnego
2 szklanka kwaśnej, tłustej śmietany (co najmniej 20%)
spora szczypta ostrej, mielonej papryki
1 łyżeczka mielonego kminku
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
spora garść drobno posiekanej natki pietruszki

Produkty, którzy przydadzą Ci się do przygotowania paprykarza:
  1. Ziemniaki obierz, umyj dokładnie i pokrój na kostkę o boku 2 cm.
  2. Obierz cebulę i pokroję na drobną kostkę.
  3. W kociołku rozpuść masło, dodaj oliwę, włóż ziemniaki i cebulę, smaż na średnim ogniu, często mieszając, aż cebula się zeszkli.
  4. Kociołek zestaw na chwilę z ognia, dodaj paprykę w proszku, wymieszaj dokładnie i ponownie postaw na ogniu.
  5. Dodaj bulion i mieszając co jakiś czas gotuj przez 5 minut.
  6. Śmietanę posól, dodaj do niej kilka łyżek sosu z kociołka, wymieszaj dokładnie. Tak przygotowaną śmietanę dodaj do kociołka, wymieszaj i gotuj na małym ogniu do miękkości ziemniaków (około 8-10 minut).
  7. Podawaj posypane natką pietruszki.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka