To pyszne danie na zimniejsze dni. Bo to nie jest dietetyczne danie, ale danie bardzo sycące i energetyczne. Ma głęboki smak, w którym miesza się aromat z tradycyjnej wędzarni i słodycz pieczonych papryk. Bo jest podwójnie paprykowy :) Jego przygotowania zabiera trochę czasu, ale efetk jest jego wart.
Gulasz nie tylko wspaniale smakuje, ale też przepięknie wygląda - ma opalizujący ciemnoczerwony kolor :)
Swój obłędny smak zawdzięcza użyciu wędzonej papryki w proszku - to właśnie ona jest odpowiedzialna za jego oryginalny smak. Jeśli jej nie masz (a możesz ją na przykład kupić w mniamowym sklepie) możesz użyć zwykłej papryki w proszku - gulasz też będzie pyszny, aczkolwiek będzie pozbawiony urokliwego aromatu wędzonki.
I jeszcze jedna uwaga :) Podczas zakupów zwróć uwagę na jakość boczku. Te dostępne w supermarketach są najczęściej naszpikowane chemią i podczas smażenia wydzielają mnóstwo niemiłych substancji (które się błyskawicznie przypalają) - tych unikaj. Dobry boczek (i inne mięso) kupisz w małych sklepach masarskich lub na targu. Różnica jest wielka.
Gulasz najlepiej smakuje z knedliczkami, ale nie mniej dobrze się go je z białym pieczywem, ryżem lub makaronem.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek