Kamień do pieczenia pizzy i chleba to niezwykły sposób by nasze wypieki były idealnie chrupiące, apetyczne i rumiane.
Znana w całej Europie, niemiecka marka Kuchenprofi przygotowała specjalny kamień z metalową kratką, który równomiernie rozprowadza ciepło, a ponadto wchłania wilgoć z ciasta, dzięki czemu po upieczeniu jest ono chrupiące i delikatne.
Kamień z powodzeniem zastępuje w domowych warunkach profesjonalny ceglany piec, oszczędzając przy tym cenne miejsce.
Przed pieczeniem, kamień powinno się nagrzać w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez minimum 20-30minut.
Idealnie nadaje się nie tylko do pieczenie cudownej pizzy, ale także chleba, bułek, ziemniaków czy grzanek.
Kamienia możesz używać zarówno w piekarniku elektrycznym jak i gazowym.
Został zaopatrzony w metalową podstawę, ułatwiającą wyjmowanie i wkładanie do piekarnika.
Firma Kuchenprofi dba o najwyższą jakość swoich produktów, dzięki czemu będziesz mógł cieszyć się kamieniem przez długie lata.
Szerokość: 35 cm
Długość: 38 cm

Najwyższa jakość
Opinie o :
Kamień do pizzy i chleba z metalową kratką - Kuchenprofi
Kupiłam ten kamień dla męża i jest bardzo zadowolony - teraz najchętniej robiłby pizzę w każdy weekend. Pizza na kamieniu faktycznie wychodzi smaczniejsza. Pierwszy kamień dotarł do nas pęknięty, ale nie było żadnych problemów z reklamacją i błyskawicznie dostaliśmy drugi. Bardzo miły kontakt!
wilczynskaj@wp.pl [2017 /9 /22 15 :16:4]
Niestety trochę się zawiodłem. Przydałaby się informacja, że kamień jest wykonany z piaskowca (lub czegoś podobnego) przez co łatwo się rysuje i nie wróżę mu długowieczności. A chleb oczywiście wychodzi lepszy niż z blachy.
slayermotor [2016 /7 /22 14 :48:30]
bardzo przydatny gadżet przy robieniu pizzy. jedyny minus - po paru użyciach na stałe odbarwia się i nie ma już takiego ładnego koloru
gosia.f [2015 /10 /24 22 :16:39]
Rewelacja! Pizza wyśmienita a chlebek chrupiacy!
spinkowska@wp.pl [2015 /3 /15 18 :46:55]
Długo się zastanawiałam po co mi to :confused: ?Ale już wiem! Pizza w kilka minut pyszna chrupiąca - doskonała jak z pieca , focaccia niebiańska w kilka minut ! Chleby z chrupiącą skórką !Każdy "piekarz" musi mieć ! Posyp trochę mąką przed pieczeniem Pamiętaj nigdy nie mocz i nie myj ,bo straci swoje właściwości.Czyść tylko na sucho , ewentualnie zeskrob skrobaczka do kuchenek elektrycznych .Z czasem będzie w palmy ale to dodaje tylko uroku ! U mnie prezent nr dla moich bliskich ! Teraz sami upieka to co jedli u mamy ;)
bosia27 [2014 /12 /17 18 :31:14]
Pizza jest ekstra dzięki temu kamieniowi! Ciasto jest miękkie i chrupiące. Poza tym ma niesamowity zapach, ciężki do podrobienia, to zapach pizzerii. Szczególnie gdy posypie się pizze oregano przed włożeniem do piekarnika! Z kamieniem wystarczy naprawdę 5 minut w temperaturze 200 stopni i jest gitara!
jaal [2014 /1 /22 10 :5:6]
Kamień rewelacja, o pizzy nie wspomnę. Szczerze polecam!
koneta [2014 /1 /2 11 :21:42]
Kamień mam on ponad roku. Wystarczy go dobrze nagrzać a pizza upiecze się w kilka minut, natomiast bułki i chleby wyjdą chrupiące. Produkt obowiązkowy dla każdego kto piecze :)
motaje [2013 /1 /28 18 :24:21]