Albumina to produkt, który zastąpi surowe białka kurze.
Idealna do przygotowania lukru królewskiego, bezików, pianek, stabilnych kremów oraz dekoracji a także jako odżywka białkowa dla sportowców.
Doskonała dla tych co obawiają się salmonelli.
Wygodna w użyciu, doskonale się rozpuszcza i łatwo się łączy z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi.
Zalecany sposób użycia: albumine wymieszać z woda w proporcji 1:9
1 kg Albuminy zastępuje około 316 białek jaj świeżych o wadze 50 g.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1423 kJ/335 kcal
Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany: 0,1 g w tym cukry 0,1 g
Białko: 82 g
Sól: 3,25 g
Albuminę należy przechowywać w czystym i suchym pomieszczeniu, w szczelnie zamkniętych opakowaniach,
Produkt należy chronić przed wysokimi temperaturami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek