Albumina to produkt, który zastąpi surowe białka kurze.
Idealna do przygotowania lukru królewskiego, bezików, pianek, stabilnych kremów oraz dekoracji a także jako odżywka białkowa dla sportowców.
Doskonała dla tych co obawiają się salmonelli.
Wygodna w użyciu, doskonale się rozpuszcza i łatwo się łączy z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi.
Zalecany sposób użycia: albumine wymieszać z woda w proporcji 1:9
1 kg Albuminy zastępuje około 316 białek jaj świeżych o wadze 50 g.
Składniki: białka jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1423 kJ/335 kcal
Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany: 0,1 g w tym cukry 0,1 g
Białko: 82 g
Sól: 3,25 g
Albuminę należy przechowywać w czystym i suchym pomieszczeniu, w szczelnie zamkniętych opakowaniach,
Produkt należy chronić przed wysokimi temperaturami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Waga natto: 50 g

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek