Idealny do zabarwienia czekolady, mas tłustych, ganache, czekolady plastycznej.
Pozwala temperować czekoladę.
Posiada mocne nasycenie kolorów i jest super wydajny.
Doskonale kryje, łatwo łączy się z czekoladą.
Instrukcje użytkowania: Zdejmij pokrywkę i ustaw kuchenkę mikrofalową na pełną moc (800 W) na 10 sekund, aż zawartość zacznie się topić. Dobrze wymieszaj i powtarzaj, aż do całkowitego stopienia. Ewentualnie rozpuść barwnik, umieszczając garnek w ciepłej wodzie.
Należy pamiętać, że pojawienie się tych barwników wewnątrz pojemnika może wywołać niepokój ze względu na „pleśniowe” białe plamy i okrągłe ślady na czekoladzie kakaowej. Zapewniamy, że te ślady nie są pleśnią i są naturalnym procesem separacji znanym jako wykwit masła kakaowego lub wykwit tłuszczowy. To „rozkwitanie” jest spowodowane podczas procesu produkcyjnego, gdy barwnik jest schładzany lub hartowany, co powoduje tworzenie się nierównych kryształów. Do rozwoju pleśni potrzebna jest woda, a czekolada zaliczana jest do bezwodnych (nie zawiera wody). Jeśli ponownie rozpuścisz barwnik czekoladowy, ślady znikną, a czekolada będzie działać i smakować zgodnie z oczekiwaniami.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek