Idealny do zabarwienia czekolady, mas tłustych, ganache, czekolady plastycznej.
Pozwala temperować czekoladę.
Posiada mocne nasycenie kolorów i jest super wydajny.
Doskonale kryje, łatwo łączy się z czekoladą.
Instrukcje użytkowania: Zdejmij pokrywkę i ustaw kuchenkę mikrofalową na pełną moc (800 W) na 10 sekund, aż zawartość zacznie się topić. Dobrze wymieszaj i powtarzaj, aż do całkowitego stopienia. Ewentualnie rozpuść barwnik, umieszczając garnek w ciepłej wodzie.
Należy pamiętać, że pojawienie się tych barwników wewnątrz pojemnika może wywołać niepokój ze względu na „pleśniowe” białe plamy i okrągłe ślady na czekoladzie kakaowej. Zapewniamy, że te ślady nie są pleśnią i są naturalnym procesem separacji znanym jako wykwit masła kakaowego lub wykwit tłuszczowy. To „rozkwitanie” jest spowodowane podczas procesu produkcyjnego, gdy barwnik jest schładzany lub hartowany, co powoduje tworzenie się nierównych kryształów. Do rozwoju pleśni potrzebna jest woda, a czekolada zaliczana jest do bezwodnych (nie zawiera wody). Jeśli ponownie rozpuścisz barwnik czekoladowy, ślady znikną, a czekolada będzie działać i smakować zgodnie z oczekiwaniami.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek