Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Noże Global słyną z wysokiej jakości. Łączą niezwykłą ostrość z pięknym designem. Każdy nóż jest doskonale wyważony, cienka klinga jest niezwykle twarda i wytrzymała, co zapewnia długotrwałą ostrość. Każda rękojeść jest indywidualnie wyważona, co ułatwia posługiwanie się nożem oraz zapobiega zmęczeniu dłoni. Jednolita konstrukcja noży sprawia, że są bardzo higieniczne, ułatwia to również ich czyszczenie i ostrzenie.
W serii NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 37,0 cm
Długość ostrza: 23 cm
Szerokość klingi: 4,0 cm
Grubość klingi: 2,1 mm
Sposób ostrzenia: dwustronny
Waga: ok. 200 g
Materiał: stal CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek