Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Noże Global słyną z wysokiej jakości. Łączą niezwykłą ostrość z pięknym designem. Każdy nóż jest doskonale wyważony, cienka klinga jest niezwykle twarda i wytrzymała, co zapewnia długotrwałą ostrość. Każda rękojeść jest indywidualnie wyważona, co ułatwia posługiwanie się nożem oraz zapobiega zmęczeniu dłoni. Jednolita konstrukcja noży sprawia, że są bardzo higieniczne, ułatwia to również ich czyszczenie i ostrzenie.
W serii NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 37,0 cm
Długość ostrza: 23 cm
Szerokość klingi: 4,0 cm
Grubość klingi: 2,1 mm
Sposób ostrzenia: dwustronny
Waga: ok. 200 g
Materiał: stal CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC
Kraj pochodzenia: Japonia
Ostatnie opinie o produktach
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Podkłady są super :) Lekkie i wytrzymałe. Łatwe do oczyszczenia. Polecam!
vinca_minor
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012